Proteïne pannenkoekjes

door Ruggengraat
Proteïne pannenkoekjes

Everybody loves pancakes toch? Ik in ieder geval wel. Pannenkoeken kan je eigenlijk op talloze manieren maken. Hartig, glutenvrij, volkoren of met stroop. Ik heb zelfs wel eens iemand gesproken van wie zijn favoriet de pannenkoek met broccoli en geitenkaas was, haha!

Naast al deze varianten kennen jullie vast ook de vrij bekende gezondere en vaak kleinere variant van de pannenkoek, de bananenpannenkoek. Nu kan ik je vertellen, deze lijkt daar een beetje op. Maar dan heeft hij nog een extra gezondheidsplusje, namelijk een hoog gehalte aan eiwitten door het eiwitpoeder dat aan de bananenpannenkoek is toegevoegd. En of hij smaakte? Dat mag je zelf uit proberen!

Proteïne pannenkoekjes
Everybody loves pancakes toch? Ik in ieder geval wel. Pannenkoeken kan je eigenlijk op talloze manieren maken. Hartig, glutenvrij, volkoren of met stroop. Ik heb zelfs wel eens iemand gesproken… Recepten Proteïne pannenkoekjes European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Ingrediënten:
1/2 banaan
50g boekweitmeel 
150 ml sojamelk 
1/4 tl baking soda of bakpoeder
15g proteïne poeder (ik gebruikte die van Orange fit met vanille smaak)
Optioneel: 1/2 theelepel kaneel
Olie om in te bakken

 

Bereidingswijze

How to?

Pureer alle ingrediënten (de banaan, het meel, de sojamelk, de baking soda, het proteïnepoeder en eventueel de kaneel) door elkaar. Het beslag is vrij dik, dit hoort zo. Net zoals met bananenpannenkoeken zijn de pannenkoeken kwetsbaarder dan doorgaanse pannenkoeken. Als het beslag dikker is, worden de pannenkoeken ook wat dikker en scheuren ze minder snel tijdens het omdraaien. 
Verhit een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag, als de olie heet is schenk je hier 1 a 2 juslepels beslag in. Het beslag zal zich vanzelf uitspreiden tot een diameter van ongeveer 10 -12 cm. Doe de deksel op de pan, draai het vuur wat lager en laat ze rustig gaar worden.
Als de bovenkant droog is draai je de pannenkoek voorzichtig om met een spatel. Deze kant hoef je minder lang te bakken, omdat het beslag al wat droger is geworden.
Zodra de pannenkoek ook aan de onderkant bruin is geworden leg je hem op een bordje met een deksel eroverheen, zodat hij warm blijft terwijl je de rest van de pannenkoeken bakt.
Herhaal stap 2, 3 en 4 tot het beslag op is.
 Serveer de pannenkoeken met je favo soja- of kokosyoghurt, wat vers fruit en eventueel wat chiazaadjes! Eet smakelijk.

 

Notities

Proteïne pannenkoekjes Bereidingstijd: 25 minuten Aantal personen: 1 Kcal: 482 Eiwitten: 29 Koolhydraten: 47 Vetten: 18 Vezels: 12

 

Dit vind je misschien ook leuk