Hoeveel verbrand je met deze zomerse activiteiten?

door Ruggengraat
Hoeveel verbrand je met deze zomerse activiteiten?

Haal het beste uit je zomer en doe buiten aan cardio! Wist je dat je een hoop calorieën kunt verbranden met zomeractiviteiten? Lees gauw verder, want we zetten er een paar in het zonnetje.

Zwemmen
Zwemmen is natuurlijk het eerste waar je aan denkt op een lekkere warme zomerdag. Bovendien is het iets wat we op vakantie ook vaak doen zonder er veel moeite voor te doen, want elk goed hotel, vakantiehuisje of camping heeft wel een degelijk zwembad. Met een reguliere schoolslag en baantjes zwemmen verbrand je 6 calorieën per kilo lichaamsgewicht per uur. Reken maar uit!

Fietsen
Fietsen is een heerlijke manier om er op uit te gaan en de buurt te verkennen. Het is ook een hele fijne manier om even af te koelen. Gemiddeld verbrand je met fietsen (16 km/uur) 4 calorieën per kilo lichaamsgewicht per uur. Dat is ook mooi meegenomen!

Beachtennis
Beachtennis is een hele leuke activiteit voor op het strand om met z’n tweeën te doen. Je bent zo gefocust op het spel dat je nauwelijks in de gaten hebt hoeveel je beweegt. Slaan, bukken, hurken, springen, reiken, rennen en duiken, zorgen ervoor dat je gemiddeld 5 calorieën per kilo lichaamsgewicht per uur verbrand. Neem dus altijd een setje mee en daag je vrienden of familie uit!

Volleybal
Volleybal is de perfecte groepsactiviteit voor op het strand. Wist je dat je met een potje al gauw 3 calorieën per kg lichaamsgewicht per uur verbrand? Daarbij is het ontzettend leuk en ook een goede manier om mensen te leren kennen op het strand, want heel vaak mag je gewoon aansluiten bij een groep die al bezig is of kun je met je eigen vrienden de andere groep uitdagen. Vergeet dus vooral die volleybal niet mee te nemen!

Skeeleren
Schaatsen in de winter vervangen we door skeelers in de zomer, want met deze activiteit verbrand je wel 7(!) calorieën per kilo lichaamsgewicht per uur. Het vereist misschien wat oefening en een goed skeelerpad, maar laat dat je niet tegenhouden om het eens te proberen. Er is ook vaak groepsbegeleiding waarbij je mee kunt met een groep onder begeleiding van een trainer. Dus kijk even in de buurt of er iets wordt aangeboden of vraag eens wat vrienden/familie mee.

Alle berekeningen van de bovenstaande activiteiten kunnen wat afwijken afhankelijk van het soort onderzoek dat is uitgevoerd en de onderzoeksgroep die heeft deelgenomen. Dit verklaart waarom er veel verschillende berekeningen te vinden zijn. Het zijn dan ook gemiddelden die met een korreltje zout moeten worden genomen. Wij raden ook NIET aan om alle verbrande calorieën terug te eten, juist omdat de hoeveelheid verbrande calorieën niet nauwkeurig is en dit het hele punt wegneemt. Wat hopen wij dan wel duidelijk te maken met deze berekeningen? Nou ons doel is om met dit artikel te laten zien dat er veel leukere activiteiten zijn in de zomer die kunnen bijdragen aan jouw doelen, zodat je toch het meeste uit de zomer kunt halen. Voor al die cocktails en zomerse versnaperingen hoef je je niet af te straffen door een uur cardio op de loopband in de sportschool. Door op een leuke manier die balans vast te houden, creëer je een leefstijl die je veel langer vol kan houden. Dit is de aanpak van Ruggengraat in een notendop.

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk