Portobello carpaccio met chimichurri

door Ruggengraat
Portobello carpaccio met chimichurri

Portobello’s zijn lekker, gezond en veelzijdig. In dit recept gebruiken we de portobello voor een vrij bijzonder gerechtje, namelijk champignon carpaccio met avocado-chimichurri. Een vreemde combi zal je misschien denken, maar het is echt onwijs lekker. 

Dit gerechtje is vrij licht en caloriearm en daarom ontzettend geschikt voor de kerstdagen of andere etentjes die bestaan uit 3 of meer gangen. Het fijne aan dit gerecht is dat je het ook de avond van tevoren even kan maken, je kan het namelijk zowel koud als warm eten. Super handig toch?!

Met wie ga jij de portobello carpaccio met chimichurri proberen?

Portobello carpaccio met chimichurri
Portobello’s zijn lekker, gezond en veelzijdig. In dit recept gebruiken we de portobello voor een vrij bijzonder gerechtje, namelijk champignon carpaccio met avocado-chimichurri. Een vreemde combi zal je misschien denken,… Recepten Portobello carpaccio met chimichurri European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Ingrediënten:
4 portobello’s
1 recept chimichurri
1 avocado

 Marinade ingrediënten:
2 el sojasaus
2 el olijfolie
2 el agave siroop
1 el miso puree 
2 el citroensap (uit een flesje is prima)
3 teentjes knoflook, geperst
2 el water

 

Bereidingswijze

 Hoe maak je de portobello carpaccio met chimichurri ?

Haal de bakplaat die je wilt gebruiken alvast uit de oven en leg er een bakpapiertje op. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak vervolgens de marinade. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. 
Snij de portobello's in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Leg de plakjes op het bakpapier. 
Verdeel met een keukenkwast of lepeltje de marinade over de plakjes portobello. Doe de portobello plakjes in de oven en wacht 20 minuten. 
Nu kan je in de tussentijd de chimichurri maken. Maak het volgens dit recept. Snij de avocado in blokjes en meng ook deze door de chimichurri. 
De portobello plakjes verdeel je nu over de borden zoals op de foto. Verdeel de chimichurri met avocado er overheen en serveer eventueel met een beetje extra zwarte peper. Geniet van jouw portobello carpaccio met chimichurri !

 

Notities

Portobello carpaccio met chimichurri Bereidingstijd: 30 minuten Aantal personen: 4​

 

Dit vind je misschien ook leuk