PIZZA TONIJN

door Ruggengraat
PIZZA TONIJN

Het is weer weekend en dat betekent tijd voor iets lekkers. Wij moeten eerlijk bekennen dat de coaches van Ruggengraat zich in het weekend vaak vergrijpen aan een pizza. Nou is dat natuurlijk helemaal geen probleem als je dit goed hebt ingecalculeerd!

Pizza kan best calorierijk zijn en je kunt het nog calorierijker maken als je als topping 3 kilo kaas gebruikt. Nu je precies weet wat er in jouw pizza zit, weet je ook precies wat je de rest van de week weg moet laten om deze heerlijke pizza te laten passen binnen jouw calorieën.

Tip: Top de pizza af met wat edelgistvlokken om extra eiwitten en vezels aan de pizza toe te voegen. De edelgistvlokken geven ook een parmezaans tintje, lekker toch?! 

PIZZA TONIJN
Het is weer weekend en dat betekent tijd voor iets lekkers. Wij moeten eerlijk bekennen dat de coaches van Ruggengraat zich in het weekend vaak vergrijpen aan een pizza. Nou… Recepten PIZZA TONIJN European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

  •  ½ portie van ons zelfgemaakte pizzadeeg (Plaats hyperlink klik hier voor het recept)
  • 75 gram tonijn (op water)
  • 50 gram ui (½ ui)
  • 100 gram tomatenblokjes(1/4 blikje)
  • 30 geraspte kaas (bijvoorbeeld AH ge­rasp­te kaas voor piz­za)
  • 3 gram Italiaanse kruiden (1 theelepel)
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Neem je zelfgemaakte pizzadeeg en verdeel de pizzadeeg over een pizzapan. 

Stap 2: Verwarm de oven voor op 240 graden. 

Stap 3: Neem 100 gram uitgelekte tomaten blokjes en voeg hier de Italiaanse kruiden aan toe samen met wat zout en peper. Verdeel de tonijn over de pizza’s.

Stap 4: Neem het halve uitje en snijd deze in blokjes of ringetjes, wat jij het prettigst vindt. Verdeel vervolgens de tonijn over je pizza.

Stap 5: Een pizza zonder kaas is natuurlijk geen pizza. Neem je geraspte kaas en bestrooi evenredig over je pizza. Bak de pizza in 15-20 minuutjes gaar en tast toe!

 

Notities

Voedingswaarden: Per pizza: Totale kcal: 1003 kcal Koolhydraten: 149 gram Vetten: 23 gram Eiwitten: 50 gram Hoe lang ben je bezig met de bereiding? 15 minuten bereiden + 15 minuten in de oven

 

Dit vind je misschien ook leuk