Oreo Pannenkoeken

door Ruggengraat
Oreo Pannenkoeken

Jullie kennen natuurlijk de Oreo Kwarktaart al, toch? Of ben je die nu al vergeten? De Oreo pannenkoeken zullen qua smaakexplosie niet onderdoen voor de kwarktaart! Dit recept MOET je gewoon een keer proberen en wij gaan vertellen hoe je dat het beste kan doen! 

Hoe verwerk je dit in een voedingspatroon?

Een pannenkoek bevat 227 kcal. Dat is opzich niet heel erg veel en redelijk makkelijk te verwerken in een gebalanceerd voedingspatroon. Een normale brood/crackers lunch bevat zo’n 350 a 400 kcal. Dus stel jij wil een keer 2 pannenkoeken als lunch eten, dan is het misschien verstandig om een licht ontbijt te nemen van bijvoorbeeld kwark / yoghurt met blauwe bessen / ananas. Hiermee bespaar je al een beetje calorieën voor de pannenkoeken. 

Een kleine aanpassing in jouw voedingspatroon zorgt er al voor dat jij met lunch of met ontbijt kan genieten van de heerlijke Oreo pannenkoeken!

Alles draait om balans!

Oreo Pannenkoeken
Jullie kennen natuurlijk de Oreo Kwarktaart al, toch? Of ben je die nu al vergeten? De Oreo pannenkoeken zullen qua smaakexplosie niet onderdoen voor de kwarktaart! Dit recept MOET je… Recepten Oreo Pannenkoeken European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Ingrediënten:
300 gram bloem
750 ml magere melk
3 eieren
8 oreo’s
klontje boter om in te bakken

 

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

  1. Doe bloem in een kom met een snufje zout en voeg de eieren hierbij aan toe.
  2. Voeg vervolgens de helft van de melk eraan toe en mix het geheel tot een glad beslag.
  3. Giet rustig de rest van de melk erbij totdat je een glad beslag hebt.
  4. Hak de oreo koekjes in stukjes en voeg deze toe bij het beslag.
  5. Verhit een beetje boter in de pan en schep het beslag in de pan en laat de pannenkoek op een rustig vuurtje bruin worden. 
  6. Draai de pannenkoek vervolgens om en voila!

Eet smakelijk en geniet van deze ultieme smaakexplosie!

 

Notities

Voedingswaarden per pannenkoek: Koolhydraten: 36 gram Vetten: 5 gram Eiwitten: 9,6 gram Totaal: 227,4 kcal Totaal recept: Koolhydraten: 289 gram Vetten: 38 gram Eiwitten: 77 gram Totaal: 1773 kcal

Dit vind je misschien ook leuk