De donkere dagen naderen

door Ruggengraat
De donkere dagen naderen

Het is je vast al opgevallen, het wordt steeds eerder donker en helaas ook een stuk kouder.. Wij merken dat heel veel mensen niet bewust zijn van het feit dat de donkere dagen een hoop verleidingen met zich meebrengen. 

Hoe verleidelijk is het om rond een uurtje of 19:30 uur op de bank te ploffen met een zak chips en naar je favoriete serie te kijken? Als je naar buiten kijkt dan heb je niet echt zin om een flink stuk te gaan hardlopen dus je blijft lekker binnen.

Overdag ben je druk bezig met van alles en nog wat, maar in de avond heb je minder structuur en meer tijd om te ontspannen. Op die momenten is het ook makkelijker om je te vergrijpen aan allerlei calorierijke snacks. Je verveelt je, je hebt opeens niks te doen en gaat nadenken over van alles en nog wat. Het avondeten is net op, maar toch heb je nog wel trek in iets lekkers. 

Eigenlijk ga je gewoon uit verveling eten en dat is zo zonde. Wanneer je dit iedere avond doet gaat het je niet lukken om je doelen te behalen. 

Hoe voorkom je nou dat jij jouw motivatie verliest?
Plan vooruit! Een avondje thuis op de bank doorbrengen is helemaal niet verkeerd, maar voorkom dat dit iedere avond gebeurt. Probeer in ieder geval 2 a 3 avonden iets actiefs te doen. Dit kan een stuk wandelen zijn, het huis van boven naar beneden schoon maken of gewoon een uurtje sporten (thuis of in de sportschool). 

Daarnaast verschilt het nogal als je alleen op de bank ligt te luieren of als jij jezelf ook nog is ligt vol te proppen met allerlei lekkernijen. Niet bewegen en een avondje ontspannen is helemaal niet verkeerd. Niet bewegen en jezelf volproppen met koek, snoep en chips is WEL heel verkeerd. 

Voorkom een winterdip!
Als jij je 1 avondje laat gaan en veel meer eet dan gepland, is dit echt geen ramp als je het de volgende dag DIRECT weer oppakt en niet in die negativiteit blijft hangen. Als je dit wel blijft doen dan ligt de welbekende winterdepressie op de loer en juist dat wil je voorkomen.

Wij horen zo vaak dat leden last hebben van een winterdepressie en wij weten dat de donkere dagen hier een grote rol in spelen. Zorg ervoor dat je niet alles aan het lot overlaat en plan jouw dagen vooruit. 

3 avonden actief zijn en 2 avonden lekker ontspannen is prima! Voorkom dat je 5 dagen onderuitgezakt op de bank ligt met allerlei lekkernijen om je heen. 

Be realistic
Wees ook realistisch en ga niet al het lekkere eten vermijden. Je weet dat je de aankomende periode nóg meer last gaat hebben van een zoete trek na het avondeten. Zorg ervoor dat je een stuk chocola of koek verwerkt binnen jouw voedingspatroon. Op die manier bouw je geen verlangen op en weet je dat het past binnen jouw behoefte.

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk