Oreo Cheesecake

door Ruggengraat
Oreo Cheesecake

Heb je de aankomende dagen even wat uurtjes vrij en wil je indruk maken op je vriend, vriendin, vader, moeder of wie dan ook? 100% zeker dat het jou gaat lukken met deze heerlijke Oreo Cheesecake. Met een paar kleine aanpassingen aan de ingrediënten hebben we de textuur van het recept heerlijk gehouden en met maar liefst 15 gram eiwitten per puntje kom je ook aan je portie eiwitten. 

Tip: Mix een portie pure hagelslag door de vulling heen voor de stracciatella feeling (dit voegt wel extra calorieën toe aan de Oreo Cheesecake).

Oreo Cheesecake
Heb je de aankomende dagen even wat uurtjes vrij en wil je indruk maken op je vriend, vriendin, vader, moeder of wie dan ook? 100% zeker dat het jou gaat… Recepten Oreo Cheesecake European Printen
Porties: 8 porties
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Voor de bodem:

  • 150 gram Oreo koekjes
  • 50 gram boter

 

Voor de vulling:

  • 400 gram Philadelphia Naturel light
  • 0.5 tl vanille extrac
  • t 50 gram Stevia poeder 1 scoop (30 gram)
  • Whey poeder (eiwitpoeder)
  • 500 gram Fage Total
  • 0% Griekse yoghurt
  • Topping 50 g Oreo koekjes (verkruimelen)

Bereidingswijze

Vet de springvorm in met bijvoorbeeld pam spray of cooking spray en bekleed de onderkant en zijkanten met bakpapier. Doe de Oreo koekjes in een plastic hersluitbaar zakje en rol met een deegroller de koekjes fijn. Smelt vervolgens de boter kort in de magnetron en mix het met de fijngemalen Oreo koekjes. Doe de boter en koekjesmix in de springvorm en druk deze met de achterkant van een eetlepel aan tot je een goede bodem hebt gevormd. Zet de springvorm even in de koeling. In de tijd dat de bodem koelt gaan we aan de slag met de vulling van de cheesecake. Voeg de volgende ingrediënten allemaal in een kom; de Philadelphia light, Fage 0% Griekse yoghurt, stevia poeder en het vanille extract. Mix deze ingrediënten tot een glad beslag. Neem de bodem weer uit de koelkast en verspreid de vulling bovenop de afgekoelde bodem en zet het terug in de koeling voor een duur van 2 uur. Neem de resterende Oreo’s en verkruimel ze. Top hiermee de taart af vlak voordat je de taart op gaat dienen. Wie wordt hier nou niet gelukkig van? Geniet van de Oreo Cheesecake!

Notities

Uit dit recept kun je 8 stukjes kwarktaart halen! Voedingswaarde per Oreo cheesecake punt: Calorieën: 327 Koolhydraten: 27,8 gram Eiwitten: 15,4 gram Vetten: 17,1 gram

Dit vind je misschien ook leuk