Krokante zoete aardappelfrietjes

door Ruggengraat
Krokante zoete aardappelfrietjes

Krokante zoete aardappelfrietjes, tegenwoordig kun je ze kant en klaar uit de diepvries halen en in de oven gooien, maar dat kan ook anders! Vaak lukt het niet om de frietjes krokant te krijgen, maar met dit recept gaat het wel lukken. Laten we beginnen!

Tip: Voeg aan dit recept een magere bron van eiwitten toe en een simpele salade om een gebalanceerde maaltijd samen te stellen!

Krokante zoete aardappelfrietjes
Krokante zoete aardappelfrietjes, tegenwoordig kun je ze kant en klaar uit de diepvries halen en in de oven gooien, maar dat kan ook anders! Vaak lukt het niet om de… Recepten Krokante zoete aardappelfrietjes European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Wat heb je nodig voor dit recept?

  • 1 Middelgrote zoete aardappel van 400 gram
  • 1 theelepel zeezout 
  • 15 gram kokosolie (eetlepel)

Bereidingswijze

Oke let's go!

Begin als eerst met het voorverwarmen van de oven op 220 graden celsius. Neem een bakplaat en  bekleed deze met een vel bakpapier.

Spoel de zoete aardappel goed af onder koud water en snijd hem in frietjes(niet te dik). Zorg dat de frietjes ± 1 cm dik zijn. Neem een diepe kom met warm water en voeg hoe de zout aan toe. Laat de frietjes even wellen in het water voor ongeveer 20-30 minuten (dit is cruciaal voor crunchiness).

Na het wellen kun je de frietjes afgieten en deppen met een theedoek tot de frietjes droog zijn. Doe de frietjes in een kom en voeg  de gesmolten kokosolie toe. Hussel de frietjes even goed om zodat alle frietjes goed bedekt zijn met olie. 

Neem de bakplaat en verdeel de frietjes, let hier wel op dat de aardappelen niet op elkaar liggen maar met een beetje ruimte in de bakplaat liggen. Anders worden de frietjes niet allemaal even krokant. Bak de frietjes ± 15 minuten in het midden van de oven, halverwege de tijd even de frietjes husselen, zodat alle kanten goed knapperig worden.

Laat de frietjes verder bakken tot de tijd verstreken is. Pas wel op dat elke oven anders werkt soms moet je ze net 5 of 10 minuten langer bakken of eventjes de oven op grillstand zetten voor de gewenste knapperigheid.

Ben je nou echt een mayonaise fan? Probeer dan eens de Calve mayo met 3% vet. Dit bespaart je een hoop calorieën die je waarschijnlijk liever wil besteden aan een snack later op de avond!

 

Notities

Uit dit recept kun je 2 porties halen! Voedingswaarde voor 1 portie (de helft): Calorieën: 250 Koolhydraten: 42 gram Eiwitten: 5 gram Vetten: 16 gram

 

Dit vind je misschien ook leuk