Krispies Chocobars

door Ruggengraat
Krispies Chocobars

Snackrepen, je wordt er tegenwoordig mee doodgegooid. In iedere supermarkt vind je ze terug en online kun je er ook 1001 bestellen. Maar welke snackreep is nou goed en past bij jou? 

Wat heel veel mensen niet weten is dat je de snackrepen ook heel makkelijk zelf kunt maken. Neem deze Krispies Chocobars bijvoorbeeld, met maar 182 kcal. per reep kun je dit prima als tussendoortje verwerken. Uiteindelijk draait het allemaal om het totaal aantal calorieën en met behulp van de Krispies Chocobars kun je daar makkelijk rekening mee houden. 

Tip: Ben je geen fan van granola? Vervang de granola dan voor wat gedroogd fruit zoals rozijnen, dadels, gedroogde perziken. Je kunt ook voor zonnebloempitten of pompoenpitten kiezen. 

Krispies Chocobars
Snackrepen, je wordt er tegenwoordig mee doodgegooid. In iedere supermarkt vind je ze terug en online kun je er ook 1001 bestellen. Maar welke snackreep is nou goed en past… Recepten Krispies Chocobars European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Wat heb je nodig voor 14 stuks

  • 105g Kel­logg's Ri­ce kri­spies
  • 75g Dor­set Ce­reals ho­ney-gra­no­la
  • 200g Na­tu­re's Charm ge­zoe­te ge­con­den­seer­de ko­kos­melk
  • 60 gram roomboter
  • 80 ml Honing
  • 65g Dr. Oet­ker Cho­co­la­te Chips

 

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Stap 1 : Borstel een rechthoekige taartvorm van 20 x 30 cm met gesmolten boter. Bekleed de bodem en 2 lange zijden met anti aanbak papier zodat het bakpapier over de zijkanten van bakvorm heen hangt. Meng de Kellogg’s rice krispies en de muesli in een grote kom.

Stap 2: Klop de gecondenseerde melk, boter en honing in een kleine steelpan op laag vuur tot de boter smelt. Laat het mengsel sudderen gedurende 10 minuten totdat het mengsel verandert in karamel. 

Stap 3: Voeg de granola in een kommetje en giet de hete karamel erin. Roer goed totdat de karamel en de granola goed gemengd zijn.

Stap 4: Gebruik de achterkant van een lepel om het mengsel stevig over de bodem van de met bakpapier bekleedde pan te duwen. Bestrooi met de chocolate chips en gebruik je handen om deze voorzichtig in het granola-mengsel te duwen. Plaats in de koelkast gedurende 6 uur of 's een nachtje om alles hard te laten worden.

Stap 5: Til de grote plak chocolade krispie uit de pan. Snijd deze vervolgens in staven. Bewaar de krispie chocobars in een luchtdichte verpakking. De repen zijn ongeveer een week houdbaar.

Geniet van jouw heerlijke krispie chocobars!

 

Notities

Uit dit recept kun je 14 krispies chocobars De voedingswaarde voor dit totale recept: Totale calorieën: 2544 kcal Koolhydraten: 356 gram Eiwitten: 21,3 gram Vetten: 115 gram Voedingswaarde voor 1 krispies chocobar Calorieën: 182 kcal Koolhydraten: 25 gram Eiwitten: 1,5 gram Vetten: 8,2 gram

 

Dit vind je misschien ook leuk