Choco Caramel Brownies

door Ruggengraat
Choco Caramel Brownies

De Choco Caramel Brownies kun je prima vervangen voor je normale snack, want met maar 196 kcal per portie is dit helemaal niet moeilijk om in je voedingspatroon te verwerken. Uit dit recept haal je maar liefst 24 stukken, genoeg dus om de aankomende dagen te genieten én wellicht wat vrienden, vriendinnen of collega’s gelukkig te maken 🙂

Naast het feit dat de Choco Caramel Brownies er heerlijk uitzien op de foto, zijn ze dat ook in het echt. Dit is zeker één van de lekkerste brownies die je gaat eten!

Choco Caramel Brownies
De Choco Caramel Brownies kun je prima vervangen voor je normale snack, want met maar 196 kcal per portie is dit helemaal niet moeilijk om in je voedingspatroon te verwerken.… Recepten Choco Caramel Brownies European Printen
Porties: 24 porties
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

150 gram boter
250 gram pure chocola
200 gram suiker
2 eieren
160 gram bloem
20 gram cacaopoeder
80 gram creme fraiche light
250 gram AH Sour Cream
50 gram pindakaas
25 Hero Tova Karamelsaus

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Pak een vierkante taartvorm van 20 cm en bekleed de vorm met bakpapier en zorg ervoor dat de zijkanten overhangen.
2. Verwarm de chocola en de boter in een middelgrote pan op een laag vuurtje. Laat het even koken en roer geleidelijk totdat het mengsel glad is. Als het mengsel gesmolten is dan haal je het van het vuur.
3. Voeg aan het mengsel 150 gram suiker toe en roer het geheel zodat het een glad mengsel wordt. Voeg vervolgens de bloem, de eieren, de cacaopoeder en de sour cream toe aan het mengsel en roer het goed.
4. Gebruik een elektrische mixer om de creme fraiche light en de resterende suiker in een komt te kloppen tot een gladde massa. Voeg hier de pindakaas aan toe en klop het tot een glad mengsel. Voeg voorzichtig en langzaam de karamelsaus toe aan het mengsel.
5. Je hebt nu 2 mengsels en die 2 mengsels giet je over op de bodem in geleidelijke porties. Dus eerst het chocolade mengsel en dan de karamel.
6. Gebruik een satéstokje en roer deze door de bakvorm om een leuk effect te creëren.
7. Bak het mengsel zo’n 40 à 45 min.
8. Leg de Choco Caramel Brownies een uurtje in de koelkast om af te koelen.
9. Snij de Choco Caramel Brownies in 24 stukken en geniet ervan.

Notities

koolhydraten: 19 gram vetten: 12 gram eiwitten: 3 gram totaal: 196 kcal

Dit vind je misschien ook leuk