Cheesy Nacho’s

door Ruggengraat
Cheesy Nacho’s

Het is weer zondag, voor veel mensen de ideale dag om lekker te bingewatchen onder het genot van allerlei lekkere hapjes. Vandaag even geen Netflix and chips, maar Netflix and Cheesy Nacho’s!

De Cheesy Nacho’s zijn zo lekker dat je ze eigenlijk niet wil delen. Met maar 510 calorieën per portie zijn de Cheesy Nacho’s ook veel beter dan een hele zak chips of zak M&M’s

Tip: Wil je zelf nacho’s bakken? Het is heel simpel, neem 5 volkoren wraps, besmeer deze met 1 eetlepel olijfolie, bestrooi ze met wat paprika, kurkuma, peper en zout en knip in kleine driehoekjes. Bak ze vervolgens in de oven op 180 graden in 20/25 minuten goudbruin. 

Cheesy Nacho’s
Het is weer zondag, voor veel mensen de ideale dag om lekker te bingewatchen onder het genot van allerlei lekkere hapjes. Vandaag even geen Netflix and chips, maar Netflix and… Recepten Cheesy Nacho’s European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Wat heb je nodig voor 5 porties 

  • 100 gram fijngehakte rode ui 
  • 400 gram zwarte bonen (uitgelekt gewicht)
  • 200 gram grof gehakte tomaten
  • 1 kleine rode paprika (zaadjes verwijderen)
  • 200 gram AH na­cho chips na­tu­rel
  • 150 gram 30+ ge­raspt
  • 200 gram Ape­ti­na wit­te kaas­blok­jes light 22+
  • 100 gram Griekse stijl yoghurt 0% vet
  • 2 medium grote avocado's (gepureerd, prakken in een schaaltje)
  • 100 gram AH pa­pri­ka rood-ge­le reep­jes (potje van 310 gr)
  • Verse korianderblaadjes om als topping te serveren

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Plaats de ui in een hittebestendige kom. Giet over met kokend water. Zet 2 minuten apart en giet daarna af.

Stap 2 Meng de ui, bonen, tomaat en paprika in een kom. Leg ⅓ deel van de tortilla chips in een ronde ovenschaal van ± 28 cm. Strooi ⅓ deel van het tomatenmengsel over de chips, gevolgd door een ⅓ deel (50 gr) van de kaas. Herhaal dit om nog 2 lagen te maken met de resterende chips. Top af met het tomatenmengsel en de kaas. Bak de nacho's gedurende 15 minuten of tot de kaas gesmolten is en begint te borrelen.

Stap 3 Plaats ondertussen de feta in een kleine kom. Gebruik een vork om te prakken tot een gladde en romige massa. Voeg de Griekse yoghurt toe en gebruik een vork om te mengen tot alles goed gecombineerd en glad is. Breng op smaak met peper.

Stap 4 Serveer de nacho's gegarneerd met de avocado, slagroomfeta en gesneden Spaanse peper. Bestrooi met korianderblaadjes.

Nodig 4 vrienden of vriendinnen uit en zet een Netflix serie aan en geniet van de heerlijke Cheesy Nacho’s!

 

Notities

Voedingswaarde voor 1 portie Cheesy Nacho’s chips Calorieën: 510 kcal Koolhydraten: 42 gram Eiwitten: 25,8 gram Vetten: 26 gram

 

Dit vind je misschien ook leuk