Caloriearme sau­cij­zen­brood­jes

door Ruggengraat
Caloriearme sau­cij­zen­brood­jes

Alle lekkere hapjes nog aan toe, vandaag staan de caloriearme sau­cij­zen­brood­jes op het menu! Saucijzenbroodjes, niet echt het eerste waar je aan denkt bij het woord ‘gezond’! Daarom proberen wij de traditionele saucijzenbroodjes om te toveren tot saucijzenbroodjes die makkelijker in jouw voedingspatroon te verwerken zijn. Gelukkig wordt de smaak er niet minder door!  

Tip: Voeg wat chili flakes toe aan het gehakt voor een extra spicy saucijzenbroodje.

Caloriearme sau­cij­zen­brood­jes
Alle lekkere hapjes nog aan toe, vandaag staan de caloriearme sau­cij­zen­brood­jes op het menu! Saucijzenbroodjes, niet echt het eerste waar je aan denkt bij het woord ‘gezond’! Daarom proberen wij… Recepten Caloriearme sau­cij­zen­brood­jes European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Welke ingrediënten heb je nodig? 

  • 600 gram AH Ma­ger run­der­ge­hakt
  • 30 gram geroosterde sesamzaadjes
  • 16 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
  • 2 Maat m eieren
  • 90 ML halfvolle melk
  • 1 tl cayennepeper                                                
  • 1 tl komijn                                                      
  • Zout

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Stap 1: Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden celsius.
Stap 2: Neem een grote snijplank en bestuif deze met wat bloem zodat het deeg niet blijft plakken aan de snijplank.

Stap 3: Leg de ontdooide bladerdeeg op de snijplank, stapel de velletjes bladerdeeg op elkaar en rol met een deegroller uit tot een vlakke bladerdeeg plak van ongeveer 25 cm bij 30 cm. Snijd de plak in de lengte in drie even brede stroken.
Stap 4: Rul het gehakt in een pan zonder olie en laat het vocht goed er uit lopen. Voeg de kruiden en het gehakt toe aan een keukenmachine en blend tot een fijne textuur. 
Stap 5: Leg in de lengte van de saucijzenbroodjes een streep van het gehaktmengsel. 

Stap 6: Scheid het eiwit van het eigeel en klop het eigeel samen met melk op. Bestrijk vervolgens het deeg met dit mengsel aan beide kanten en vouw het deeg als een dekentje over het gehakt.

Stap 7: Zorg dat je de randen goed dicht duwt, dit kun je met een vorkje doen. Druk de randen goed dicht en zorg dat er geen luchtbellen in de broodjes blijven hangen.
Stap 8: Bestrijk de bovenkant en de randen van het deeg weer met het eigeel mengsel.

Stap 9: Bestrooi de broodjes met wat sesamzaadjes en snijd de broodjes met een mes in de gewenste grootte van ± 5 cm.
Stap 10: Bedek een bakplaat met wat bakpapier en leg de broodjes er op. Leg de broodjes wel ietsjes (ongeveer 1 cm) uit elkaar omdat de broodjes nog iets uit zullen zetten. 
Stap 11: Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de saucijzenbroodjes in 20 minuten goudbruin.

De sau­cij­zen­brood­jes zijn warm het lekkerst!

 

Notities

Uit dit recept kun je 20 saucijzenbroodjes halen De voedingswaarde voor dit recept: Totale calorieën: 3885 calorieën Koolhydraten: 278,5 gram Eiwitten: 173,2, gram Vetten: 231,2 gram Voedingswaarde voor 1 saucijzenbroodje: Calorieën: 194 calorieën Koolhydraten: 14 gram Eiwitten: 8,7 gram Vetten: 11,6 gram

 

Dit vind je misschien ook leuk