BREAKFAST PIE

door Ruggengraat
breakfast pie

Het is eigenlijk bizar hoe weinig ingrediënten deze taart überhaupt nodig heeft. Ook de bodem bestaat simpelweg uit alleen havermout, agavesiroop, wat noten (optioneel) en sojayoghurt. Niet té zoet, maar net even dat kleine beetje agavesiroop om het toch een zoetige smaak te geven. Het blijft natuurlijk taart!

Voor de topping kun je echt alle soorten vruchten gebruiken die je wilt. Voor de ene vrucht heb je iets meer suiker nodig dan voor de ander, proef daarom tussendoor of je de smaak zoet genoeg vindt of niet.

Geniet van jouw zelfgemaakte breakfast pie.

breakfast pie
Het is eigenlijk bizar hoe weinig ingrediënten deze taart überhaupt nodig heeft. Ook de bodem bestaat simpelweg uit alleen havermout, agavesiroop, wat noten (optioneel) en sojayoghurt. Niet té zoet, maar… Recepten BREAKFAST PIE European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

 Voor de bodem:

200 gram havermout
30 gram gehakte noten
30 gram agavesiroop
100 gram Alpro Mild
Cream yoghurt

Voor de middenlaag:
200 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
1,5 liter sojayoghurt
7 gram agar agar

Voor de topping:
500 gram (bevroren) vruchten naar keus, bijvoorbeeld aardbeien of frambozen.
30 gram agavesiroop
2 gram agar agar

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de vruchten uit de vriezer. Maak eerst de bodem. Dit doe je door de havermout samen met de gehakte noten, 4 - 6 eetlepels sojayoghurt en 30 gram agavesiroop te mengen. Verdeel het mengsel over een springvorm en zet het dan voor 10 minuten in de oven. Als de bodem in de oven staat ga je aan de slag met de vulling. Doe de amandelmelk met 7 gram agar agar in een pannetje en breng aan de kook. Laat dit ongeveer 5 minuten koken en roer het tussendoor goed door. Roer de sojayoghurt beetje bij beetje al roerende door de amandelmelk. Haal de taartbodem uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Giet nu de vulling in de springvorm en zet de taart in de koelkast of op een koude plek. Ondertussen ga je verder met de topping. Voor de topping heb je een pannetje nodig. Hierin verwarm je de aardbeien/andere vruchten samen met 30 gram agavesiroop en 2 gram agar agar. Laat het mengsel 5 minuten koken. De vruchten zelf kan je met een vork ondertussen kleiner maken. Er mogen wel stukjes in zitten, maar niet te groot. Denk een beetje aan aardbeien of bessen jam, zo moet de gelei ongeveer worden. Nadat het heeft gekookt laat je het 5 minuutjes afkoelen. In de tussentijd is de taart ook al een beetje afgekoeld (en dus is de bovenkant al wat steviger) en kan je die uit de koelkast halen. De gelei schenk je er overheen. Verdeel de gelei voorzichtig met een spatel over de yoghurt en zet het terug in de koeling. Laat het nu minimaal 1 uur goed afkoelen zodat taart stevig wordt. Serveer het op een schoteltje en geniet van jouw breakfast pie! Taart als ontbijt, tussendoortje of lunch, wie wilt dat nu niet!?

Notities

Voedingswaarde: Kcal: 203 kcal per portie Breakfast Pie Koolhydraten: 25 gram Eiwitten: 10 gram Vetten: 7 gram

 

Dit vind je misschien ook leuk