Bagel tosti met pulled chicken & avocado

door Ruggengraat
Bagel tosti met pulled chicken & avocado

Vind je bagels ook zo heerlijk? Stop eens een bagel tussen een tosti-ijzer, weer eens wat anders dan de simpele ham-kaas tosti. Zoals jullie weten houden Jacky en Ruggengraat van experimenteren en de bagel tosti met pulled chicken is weer een heerlijke creatie. 

De bagel tosti met pulled chicken & avocado is super makkelijk te maken, maar o-zo-heerlijk!

Heel veel mensen denken nog steeds dat een tosti een flinke caloriebom is waar jij makkelijk van aankomt, maar dit klopt niet helemaal. Dit leggen wij ook uit in het volgende artikel, klik hier om te lezen.

Nu kun jij lekker genieten van de bagel tosti met pulled chicken. Een betere lunch is er niet! Vind je de bagel tosti met pulled chicken iets te heftig qua calorieën, dan kun je er ook voor kiezen om de avocado of kaas weg te laten en dan kom je uit op: 321 calorieën.

Bagel tosti met pulled chicken & avocado
Vind je bagels ook zo heerlijk? Stop eens een bagel tussen een tosti-ijzer, weer eens wat anders dan de simpele ham-kaas tosti. Zoals jullie weten houden Jacky en Ruggengraat van… Recepten Bagel tosti met pulled chicken & avocado European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Wat heb je nodig (voor 1 tosti)?

1 bagel
1/2 kipfilet (50 gram)
1/2 avocado (40 gram)
1/2 tl sambal (10 ml)
1 tl ketjap (15 ml)
1 tl honing (7 gram)
1 plakje kaas (30 gram)
Bakspray
Tosti ijzer
Zout en peper

 

Bereidingswijze

Hoe maak je het?

Kook de kipfilet gaar in een laagje water.
Trek vervolgens de kipfilet uit elkaar met twee vorken.
Verwarm wat bakspray in een koekenpan en voeg de kipfilet hierbij, samen met de ketjap, honing en sambal en bak 5 minuten. Voeg eventueel zout en peper toe.
Snijd de bagel doormidden.
Prak de avocado fijn met wat zout en peper en smeer dit op de bagel, gevolgd door de kip, een plak kaas en als laatst de andere helft van de bagel.
Verwarm het tosti ijzer op en leg hier de bagel tussen totdat het kaas gesmolten is en beide kanten goud-bruin geworden zijn.

Klaar is je heerlijke bagel tosti met pulled chicken.

 

Notities

Voedingswaarde Koolhydraten: 58 gram Vetten: 20 gram Eiwitten: 29 gram Totaal: 528 calorieën

Dit vind je misschien ook leuk