Aubergine Lasagne

door Ruggengraat
Aubergine Lasagne

Lasagna is één van onze favoriete gerechten uit de Italiaanse keuken. De traditionele lasagne is zo lekker dat je al gauw twee keer opschept. Hierdoor lopen de calorieën al snel op waardoor je makkelijk in een overschot beland. 

Dankzij deze heerlijke aubergine lasagna kun je makkelijk 2 keer opscheppen omdat deze lasagne veel minder calorieën bevat. 

Dit is tot ons grote verdriet niet heel slim vooral niet als je aankomende zomer zonder zwembandjes over het strand willen paraderen. Daarom hebben wij deze heerlijke aubergine lasagna in het leven geroepen! Met een paar kleine aanpassingen hier en daar kun je wel twee keer opscheppen van deze aubergine lasagna en je krijgt ook nog eens je dagelijkse portie groenten binnen WIN WIN dus!

Tip: Hou je niet zo van aubergine, vervang dit dan voor courgettes. Dit is net zo goed!

Aubergine Lasagne
Lasagna is één van onze favoriete gerechten uit de Italiaanse keuken. De traditionele lasagne is zo lekker dat je al gauw twee keer opschept. Hierdoor lopen de calorieën al snel… Recepten Aubergine Lasagne European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Welke ingrediënten heb je nodig? 

  • 250 gram tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie (60 ml)
  • koosjer zout en zwarte peper
  • 2 grote aubergines (1500 gram), gesneden in de lengte 0,5 cm dik 
  • Galbani Ricotta 250g
  • 1 groot ei 
  • 100 gram fijngehakt verse basilicum, 
  • 80 gram Parrano Snippers
  • 1000 gram groene groenten mix (denk aan sperziebonen, doperwten, broccoli, bloemkool, spinazie of een combinatie van zelf gesneden groenten)

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voeg de tomaten, het teentje knoflook, 1 eetlepel olijfolie en ¼ theelepel zout in een keukenmachine en pureer tot een fijne puree. 

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 0.5 cm. Leg vervolgens de aubergine plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de aubergine met 2 eetlepels olie en breng op smaak met ½ theelepel zout en ¼ theelepel peper. Bak de aubergine in de oven, keer de plakjes om na ongeveer 4-5 minuten en plaats weer terug in de oven voor 4-5 minuten.

Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta, het ei, de basilicum en ¼ theelepel zout en peper.

Verspreid de helft van de tomatensaus over de bodem van een 20 cm vierkante ovenschaal. Leg ⅓ van de plakjes aubergine en verdeel de helft van het ricotta-mengsel daar bovenop. Herhaal met een andere laag aubergine en ricotta. Top af met de overgebleven aubergine en tomatensaus. Bestrooi met de parmezaanse kaas.

Zet de oven op 200 graden. Bak de lasagne 15 tot 20 minuten tot hij borrelt. Laat de aubergine lasagna 10 minuten rusten voordat je het serveert.

Kook in de tussentijd wat extra groenten als bijgerecht om extra verzadigd te zijn 

Verdeel de groenten over de borden, besprenkel met de resterende eetlepel olijfolie en bestrooi met ¼ theelepel zout en peper. Serveer met de aubergine lasagne.

Geniet van jouw heerlijke aubergine lasagne boordevol met groenten! 

 

Notities

Voedingswaarde per portie aubergine lasagne: Calorieën: 485 calorieēn Koolhydraten: 28,5 gram Eiwitten: 23,2 gram Vetten: 31 gram

 

Dit vind je misschien ook leuk