Wil je afvallen of een beter figuur?

door Ruggengraat
Wil je afvallen of een beter figuur?

Dit is een hele mooie vraag, want hoe specifieker jouw doel is, hoe specifieker je naar jouw doel toe kunt werken. Wil je puur en alleen afvallen of wil je daarnaast ook werken aan een beter figuur? Ondanks het feit dat beide doelen op elkaar lijken, zit er toch een wereld van verschil in de aanpak. 

Alleen afvallen!
Oke, we beginnen bij het afvallen. Als je doel alleen afvallen is, is het eigenlijk vrij makkelijk. Of je nou 5, 10 of 15 kilo wil afvallen, afvallen bestaat voornamelijk uit het hanteren van een negatieve energiebalans.

Jouw lichaam heeft een x aantal calorieën nodig om op gewicht te blijven. Ga jij hieronder zitten, dan val je af. Makkelijker kunnen wij het niet voor je maken. 

Natuurlijk zijn er genoeg obstakels waar je eventueel rekening mee moeten houden, maar het belangrijkste is gewoon echt minder eten dan dat je nodig hebt en dit volhouden voor een periode van minimaal 4 weken.

Heel veel leden verwachten binnen 1 week al een geweldig resultaat te behalen en denken gelijk al 2 kg af te vallen, maar helaas werkt het niet zo. Je MOET er wel echt de tijd voor nemen anders gaat het niet werken. 

Wij adviseren altijd om te streven naar een 0,5 kg a 1 kg per week om af te vallen. Dat is inderdaad niet veel maar je kunt wel genieten van al het lekkere eten én nog eens afvallen. Uiteraard hangt het ook af van jouw startpunt. Als je veel overgewicht hebt kun je in de beginfase al meer afvallen. 

Als je dit 12 weken lang volhoudt dan ben je toch al gauw 6 kg kwijt en dat zonder moeite!

Dat is BALANS!

Lees hier ook even hoe jouw hoge verwachtingen het resultaat kunnen verpesten!

Wil jij een beter figuur?
Om een beter figuur te krijgen is afvallen ook heel belangrijk, maar krachttraining mag zeker niet ontbreken! 

Alleen krachttraining leidt tot een beter figuur, hardlopen bijvoorbeeld NIET! Spiermassa vormt namelijk de basis voor een strakker en beter figuur. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe strakker jouw lichaam zal zijn. En nu zie ik je wel denken, ‘maar ja, ik wil geen bodybuilder worden.’ Nou wij kunnen je verklappen dat je als vrouw geen bodybuilder wordt als je aan krachttraining doet! Lees hier hoe dat precies werkt. 

Enkele voordelen van meer spiermassa:

  • Je hebt sneller een strakke en ronde ass.
  • Je hebt strakke en sterke armen (weg met je kipfilet armpjes).
  • Je hebt eerder strakke lijnen op jouw buik.

Nu weten wij ook dat een foto meer zegt dan 1000 woorden dus hieronder zie jij het verschil tussen alleen afvallen (afvallen in combinatie met cardio/hardlopen) en afvallen in combinatie met een beter figuur met behulp van krachttraining.

Dus waar kies jij voor?


Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk