Waarom jouw dieet niet werkt!

door Ruggengraat
Waarom jouw dieet niet werkt!

Als je op Google gaat zoeken naar diëten krijg je binnen 0,33 seconden 529.000 resultaten. Er zijn talloze diëten die jou kunnen helpen bij het verliezen van de overtollige kilo’s. De meeste diëten verschillen niet eens zoveel in de manier waarop zij het aanpakken maar eigenlijk alleen in naam.

De uitgangspunten van de meeste diëten gaan over het vermijden van koolhydraten en een heel laag calorie-inname. Dat je door middel van een dieet afvalt is heel erg normaal. Je eet minder dan je behoefte, dus je valt af. Maar zodra jij weer terugvalt in jouw ‘oude gedrag’ vliegen de kilo’s er weer aan. 

Vraag jezelf dan eens af wat het nut was van zo’n dieet? Is het het waard om even ‘snel’ 8 kilo te verliezen om vervolgens binnen no-time weer 10 kilo aan te komen?

Wij bij Ruggengraat zijn van mening dat een dieet niet werkt op de langere termijn. Een verandering in gedrag zal juist zorgen voor het gewenste resultaat op langere termijn.

Hoe zien jouw gewoontes eruit?
Wij houden van gewoontes. Kijk maar eens naar jezelf. Hoe vaak per week eet jij brood met beleg als lunch? Bijna elke dag en dat is een gewoonte. Hoe vaak heb jij als avondeten vlees, aardappelen en groente? Vier of vijf keer per week? Ook dat is een gewoonte. Of jij jouw persoonlijke doelen behaald, zoals afvallen/strakker worden, is heel erg afhankelijk van deze gewoontes.

Stel nou, jij begint vol goede moed met een dieet.

In de eerste 4 weken val jij 4 kilo af. Een prachtig resultaat waar je heel trots op bent! En dat is terecht! Maar in week 5 val jij weer terug in jouw oude patroon met ‘slechte’ gewoontes. Voor je het weet zitten alle kilo’s in week 8 er weer aan..

Wat ben jij dan opgeschoten met het dieet? Vrijwel niks en dat is gewoon heel erg jammer én zonde. Dit is ook wel het welbekende ‘Jo-jo Effect’. Wil jij weten hoe je dit effect kunt voorkomen, lees dan dit.

Een dieet geeft jou geen inzicht in jouw huidige en vaak minder goede gewoontes. Daardoor weet jij dus ook niet wat goed en minder goed gaat. Wat goed gaat binnen jouw voedingspatroon kun jij er natuurlijk inhouden. Wat minder goed gaat kun jij beter vervangen voor andere gewoontes die wel werken voor jouw persoonlijke doel. 

Wij bij Ruggengraat vinden het belangrijk dat jij iets doet waar jij je prettig bij voelt. Deze kleine aanpassingen zullen ervoor zorgen dat jij jouw resultaten behaald, maar ook dat jij deze resultaten behoud. Want dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Ruggengraat = Persoonlijk!
Het grootste nadeel van een dieet is dat het geen rekening houdt met jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Eigenlijk doe jij dus iets wat niet bij jou past. Dit zou al reden genoeg moeten zijn om geen dieet te volgen. Het voedingsschema bij Ruggengraat is daarentegen persoonlijk en volledig afgestemd op jouw unieke situatie. Daarbij worden de goede en minder goede gewoontes in kaart gebracht. De minder goede gewoontes worden zodanig geoptimaliseerd dat jij een voedingsschema krijgt dat werkt voor jou. Als jij producten moet eten waar jij geen zin of trek in hebt dan sta jij eigenlijk al met 1-0 achter.

Daarnaast vinden wij kennis over voeding, afvallen en balans heel erg belangrijk. Wij leggen daarom ook de focus op de juiste informatie. Een voorbeeld: Is fruit een koolhydraat? Ja of nee? Heel veel mensen denken nog steeds dat fruit geen koolhydraat is. In principe bevat fruit hetzelfde als brood, het is gewoon een bron van koolhydraat met fruitsuikers erin (Fructose)!

Wij proberen deze essentiële kennis aan de leden over te brengen waardoor het veel makkelijker wordt om bewuste keuzes te maken. Want daar draait het allemaal om: Bewuste keuzes maken.

Maar waarom val ik bij een dieet zoveel kilo’s af?
Het is eigenlijk heel erg simpel. Tijdens het volgen van een dieet zit jij in een negatieve energiebalans, omdat een dieet een bepaald aantal calorieën adviseert. Dit aantal ligt meestal tussen de 1100 a 1400 kcal. Als jij bijvoorbeeld 1200 kcal voor een langere periode aanhoudt dan verlies jij heel snel de overtollige kilo’s. Maar om 1200 kcal voor een langere periode dan 8 weken vol te houden, is heel erg zwaar! Daarom vallen de meeste mensen ook heel snel terug in hun oude patroon en komen zij weer aan. Zonde natuurlijk!

Ontdek samen met Ruggengraat wat werkt voor jou!
Een dieet werkt simpelweg gewoon niet als wij kijken naar de langere termijn. Met een dieet krijg jij geen inzicht in jouw goede en minder goede gewoontes waardoor jij nog steeds niet weet wat jij goed of fout doet. Jij moet dus iets doen wat werkt voor jou.

Jouw voedingsschema bij Ruggengraat wordt zo persoonlijk mogelijk gemaakt. Daarbij geeft jouw persoonlijke coach jou inzicht in jouw gewoontes. Wat doe jij goed en waar is eventueel ruimte voor verbetering? De balans en bewustwording in jouw voedingsschema is van essentieel belang voor jouw persoonlijke doel.

Het is heel erg makkelijk om te zeggen: ‘Doe wat werkt voor jou’. Maar weet jij ook wat werkt voor jou? Heb jij een voedingsstructuur waar jij je prettig bij voelt? Meestal is dit niet het geval en dit ontdek jij wel tijdens jouw 3 maanden Ruggengraat. Hierdoor kan jij gemakkelijk het resultaat behouden wat je behaald hebt.

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk