Waarom de Ruggengraat dagelijkse coaching belangrijk is.

door Ruggengraat
coaching

Tegenwoordig word je overspoeld met informatie via Facebook, Instagram, fitness blogs en ga zo maar door. Daarnaast heb je ook talloze diëten, diëtisten en programma’s die allemaal hun eigen aanpak hebben. Net zoals Ruggengraat.

We hebben onze eigen methode ontwikkeld en bewijzen al jaren dat het werkt. Iedere maand helpen we weer honderden leden aan een blijvend resultaat.

Hoe komt het dat de Ruggengraat methode wel werkt?

We focussen ons op jou en je unieke situatie. Het heeft geen zin om 12 weken lang iets te doen wat totaal niet bij jou past!

Dit is ook de reden waardoor 95% van de mensen die een dieet volgen een terugval hebben en daardoor te maken krijgen met het welbekende JoJo-effect.

Resultaat behalen is belangrijk, maar het resultaat behouden is veel belangrijker! Daarom zeggen we ook altijd dat Ruggengraat jouw eindstation is.

Een op maat gemaakt voedingsschema

Allereerst willen we heel goed in kaart brengen hoe we samen aan jouw doelen gaan werken.

Nadat jij jezelf hebt aangemeld volgt er een online intakegesprek met jouw persoonlijke coach. Dit is een informeel en gezellig videogesprek waarbij jullie jouw doel(en) bespreken, jouw voedings- en bewegingspatroon in kaart brengen en legt jouw coach je uit wat je kunt verwachten de aankomende 3 of 6 maanden. Op die manier leren jullie elkaar beter kennen.

Vervolgens gaat jouw coach het plan op maat maken. Je krijgt een voedings- en trainingsschema. De schema’s zijn volledig afgestemd op jouw specifieke situatie met een structuur die je fijn vindt. Stel nou dat je iedere dag met het gezin mee wil eten, dan is dat uiteraard gewoon mogelijk. We zorgen ervoor dat het kan!

Vind je het ook zo lastig hoe je met zoete trek om moet gaan en weet je het nooit bij 1 chocolaatje of koekje te houden? Jouw coach houdt hier rekening mee en helpt je om alle mogelijke valkuilen te omzeilen. Het is trouwens zeker niet zo dat je GEEN koek, snoep, chips of chocola mag eten. Bij ons kan en mag alles, je zal zeker nog vaak genieten van een guilty pleasure.

We hebben veel leden die meer dan 10 kilo zijn afgevallen en bijna elke dag chips of chocola hebben gegeten binnen hun calorieën.

Het is mogelijk!

Coaching, coaching en nog eens coaching.

Een op maat gemaakt voedingsschema is heel erg belangrijk, maar niet het belangrijkste. Je gaat namelijk niet 12 weken of de rest van je leven eten wat er op het schema staat.

Het voedingsschema is de basis, maar stel nou dat je een keer je lunch vergeet of dat je spontaan buiten de deur gaat lunchen. Wat doe je dan? Je kan niet even heel snel een diëtist(e) opbellen en vragen wat je moet doen. Dit zijn de momenten waar je bij Ruggengraat gelijk een berichtje stuurt naar je coach om te vragen wat je nou het beste kunt doen? Jouw coach staat iedere dag weer klaar om jou te helpen in zulke situaties.

Dit proces is heel erg belangrijk, want je leert hier onwijs veel van. Dit is een stukje bewustwording wat je nooit meer zal vergeten. Je krijgt namelijk veel meer inzicht in hoeveel calorieën bepaalde producten en gerechten bevatten en wat de beste keuzes voor jou zijn. Als je ervoor openstaat willen we je ook graag uitleggen wat de achterliggende gedachte is zodat je echt begrijpt waarom we bepaalde keuzes maken.

Sociale gelegenheden

Zoals jullie weten is de coaching het belangrijkste. Dit geldt ook bij sociale gelegenheden!

Stel dat je er opeens achter komt dat je een familie BBQ hebt.. Paniek!! Wat moet je nou nemen? Hoeveel mag je dan? Mag je wel een drankje? Ook in deze situatie kan je niet even een diëtist(e) om hulp vragen als je maar 1 contactmoment per week hebt. Het is heel makkelijk om al je principes overboord te gooien en gewoon alles te eten waar je zin in hebt. De ‘ach, ik heb het toch al verpest’ gedachte komt opspelen en je blijft nog even hangen in die negatieve spiraal. Dit is zo zonde!

Bij Ruggengraat gaat het zo:

Jij: ‘Hey coach, ik heb morgen spontaan een BBQ met familie. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?’

Coach: ‘Ahh super leuk, daar gaan we gewoon rekening mee houden.’

Coach: ‘Morgen kan je het het beste als volgt aanpakken zodat je genoeg ruimte creëert binnen jouw voedingspatroon. Op die manier is er genoeg ruimte om lekker te genieten van de BBQ ZONDER dat dit ten koste gaat van jouw resultaat. Is dit realistisch voor jou?’

Jij: ‘Ja zeker, dit is top joh. Dit gaat me wel lukken!’

BAM, zo kan je genieten van een BBQ en je gaat resultaat zien.

Hoe fijn is dat?!

En dit geldt natuurlijk niet alleen voor een BBQ, maar voor alle sociale gelegenheden zoals: verjaardagen, feestjes, vakanties, uitgaan, familieweekend, uit eten, lunchen buiten de deur, een verjaardag op kantoor en ga zo maar door!

Elke dag een coach bij de hand!

Het werkt heel erg fijn wanneer je een coach achter je hebt staan die over je schouder kan meekijken of het goed gaat en kan bijsturen waar nodig. We zijn allemaal mensen en hebben allemaal te maken met mindere momenten en rotdagen. Onze coaches helpen jou hierbij zodat je zo snel mogelijk de draad weer oppakt en niet in die negativiteit blijft hangen.

Heb je een rotdag? Geef het aan bij je coach en praat erover. Dit helpt enorm! Het heeft geen zin om je vol te proppen met comfort food en daarna nog meer schuldgevoel te hebben.

Heb je iets verkeerd gepland? Geen probleem! Geef het aan bij je coach en jullie kijken samen naar de beste oplossing voor dat moment.

Snap je iets niet betreft het aantal calorieën in je voedingsschema of in een bepaald product? Vraag het aan je coach en je hebt gelijk inzicht hoeveel calorieën een croissantje of een cappuccino bevat.

Dit proces is enorm belangrijk! Hoe meer vragen je stelt, hoe meer je leert over jouw proces. Dit zorgt ervoor dat je jouw resultaat ook weet te behouden omdat je weet hoe de achterliggende gedachte in elkaar steekt.
Dit is onze succesfactor. Samen met je coach pak je elke dag, de hele week, de hele maand en het hele proces goed aan.

Meer dan 5500 leden gingen jou al voor! Ben je er klaar voor om aan jouw doelen te werken?

Dit vind je misschien ook leuk