Top 5 snacks tijdens een avondje bios

door Ruggengraat
bios

De laatste tijd krijgen we heel vaak de vraag wat je nou het beste kunt nemen als je naar de bioscoop gaat. Tegenwoordig word je opgewacht door allerlei lekkernijen en heb je geen idee wat je nou moet kiezen..

Ga je een snoepzak vullen, neem je liever chips, ga je toch voor de M&M’s of wordt het toch weer een bak popcorn?
Vandaag geen lang verhaal, maar gewoon 5 snacks die het beste kunt kiezen wanneer je op de calorieën wil letten.

#5 Klein bakje Ben & Jerry’s
We beginnen natuurlijk met de meest ‘onbewuste’ keuze, maar dit is wel heel erg lekker! Zeker tijdens de film. Gelukkig krijg je in de bioscoop geen grote bak Ben & Jerry’s, maar een kleine. In zo’n bak zitten ongeveer 300 kcal. Hier kan je overdag makkelijk rekening mee houden zodat je in de avond meer ruimte hebt om te genieten. 

#4 M&M’s zak
Laten we ervan uitgaan dat je niet de hele zak in je eentje opeet, dat hopen we tenminste. Wist je dat 100 gram M&M’s (met pinda’s) 514 kcal. bevat!? Dat is toch niet normaal? De M&M’s in de bioscoop gaan vaak vanaf 213 gram, dus reken de schade maar uit als je een hele zak op hebt. Een zak delen met je vrienden/vriendinnen kan, maar probeer jezelf een beetje in te houden. 

#3 Twix (2pack), Mars of Snickers
Nu komen we bij de wat meer ‘verantwoorde’ keuzes. De Twix, Mars, Snickers of andere variaties bevatten ongeveer tussen de 220 – 250 kcal. Dat valt dus reuze mee als je er op de dag zelf of de dag erna rekening mee houdt. 

#2 Nacho chips
Tegenwoordig kun je ze in iedere bios kopen, NACHO’S! Wij zijn er dol op, maar wat veel mensen nog steeds niet weten is het volgende. De nacho’s zijn niet zozeer het probleem, maar de dipjes die daarbij horen wel. Die tikken namelijk heel erg aan in kcal. en je merkt er vrij weinig van omdat je het kan blijven eten. Een gemiddelde dip in de bioscoop bevat zo’n 190 kcal. per 100 gram. Vaak krijg je in de bioscoop veel meer en dan hebben wij het nog niet eens over de gesmolten kaas over de nacho’s.

Een gemiddelde portie nacho’s met alles erop en eraan bevat zo’n 610 kcal. per portie.

#1 POPCORN

Dit is dé snack tijdens een avondje bios! Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, wist je dat een gemiddelde portie ZOUTE popcorn zo’n 430 kcal. bevat. De ZOETE popcorn bevat iets meer kcal. namelijk 460 kcal. per portie. 430-460 lijkt heel veel, maar je krijgt er echt een flinke bak voor terug. Hou er wel rekening mee dat de zoute popcorn ervoor kan zorgen dat je iets meer vocht vasthoudt door het zoutgehalte. Schrik dus niet als jij jezelf de volgende dag weegt. 

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk