Hét geheim voor een strakke buik!

door Ruggengraat
Hét geheim voor een strakke buik!

HA, nu hebben we je aandacht! Dat is mooi. Waarschijnlijk ben je op zoek naar het geheim voor een strakke buik of zelfs een sixpack. Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Waar andere trainers, coaches of diëtiste(n) het geheim niet verklappen, doen wij dat wel! Ongeachte of je lid bent of niet, we willen mensen helpen met het behalen van hun doelen. Let’s go!

De beste workout voor een strakke buik?

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen, helaas bestaat dit niet! Natuurlijk kun je wel je buikspieren trainen, maar de beste workout bestaat niet. 

Je ziet vaak advertenties zoals: ‘6 minutes Abs Workout for fast results’ maar helaas, dit heeft allemaal met marketing te maken! Eigenlijk net zoals de titel van ons artikel, maar dit is puur en alleen om jouw aandacht te trekken zodat je nu kunt lezen wat wél werkt. 

We willen je er echt op wijzen dat er geen magisch pilletje, shake of een workout bestaat voor snel en mooi resultaat.

Maar wat moet je dan doen?

Wil je echt heel graag een strakke buik of zelfs een sixpack en train je jouw buik al regelmatig? Best gek dat het dan maar niet wil lukken om die blokjes zichtbaar te maken, toch? 
Toch is dit de fout die heel veel mensen maken. Trainen is super goed, maar niet de belangrijkste factor! Als je voor die strakke buik of sixpack gaat, dan moet je eerst goed jouw voedingspatroon in kaart brengen, want daar ligt de sleutel tot succes

Iedereen heeft buikspieren, alleen zijn ze niet bij iedereen even goed zichtbaar. Ieder lichaam kent namelijk een vetpercentage en hoe lager jouw vetpercentage is, hoe beter je de buikspieren zal zien. Meestal zie je bij een man de buikspieren bij een vetpercentage rond de 10% en bij vrouwen rond de 18 à 20%.

Waar sla jij het vet als eerste op?

De één heeft een hoog vetpercentage, terwijl iemand anders een laag vetpercentage heeft. Dit verschilt heel erg per persoon. 

De plek waar je vet opslaat heeft te maken met jouw vetdistributie. Dit houdt in dat jouw genen al voorgeprogrammeerd zijn en het op de volgende manier verdelen: ‘Hey, deze vetjes worden eerst opgeslagen op de benen, daarna een beetje op de buik en als laatste op de armen’. 

De volgorde waarop je vet opslaat is grotendeels genetisch bepaald. Hier heb je helaas geen invloed op. Het enige waar je wel invloed op hebt is of jouw vetpercentage omhoog of omlaag gaat. 

Jouw lichaam houdt van een beschermlaag!

Jouw buik komt in 9 van de 10 gevallen als laatste aan de beurt als het gaat om het verbranden van vet. Maar dit heeft een aantal specifieke redenen omdat vetweefsel verschillende functies heeft.

Vetweefsel levert energie ten tijde van een calorietekort, maar dient ook als beschermlaag en isolator voor het lichaam. Jouw organen die zich bevinden in jouw buik en romp hebben veel bescherming nodig. Niet gek dus dat jouw lichaam het vet juist rondom de buik wil hebben als we het vanuit het overlevings perspectief bekijken

Wat kun je doen om buikvet te verminderen? Wanneer je ziet dat jouw buik na twee a drie weken niet verandert, raak dan absoluut niet in paniek. 

Als je consistent in een calorietekort zit dan gaat het vet op je buik ook weg. Jouw lichaam is hoogstwaarschijnlijk gewoon eerst het vet op de rest van je lichaam in stapjes aan het verlagen. Het heeft tijd nodig!

Maar hoe gaat die verdomde buik nou weg?

Hierboven staat het natuurlijk al een beetje beschreven. Het antwoord is eigenlijk best simpel. Zorg ervoor dat je voor een langere periode consistent in een negatieve energiebalans zit. 
Ja hoor, daar heb je ze weer met die verdomde negatieve energiebalans. Sorry dames en heren, maar het komt er gewoon op neer dat je minder moet eten dan dat jouw lichaam nodig heeft om die buikvetjes eraf te krijgen. Als je dit maar twee weken weet vol te houden dan gaat het natuurlijk niet werken.

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk