Tips om het weekend te overleven!

door Ruggengraat
tips weekend overleven


Voor veel mensen is het weekend struikelblok nummero uno en we vinden dat best wel logisch. De hele week heb je een vast ritme, maar vrijdagavond wil je dat toch graag loslaten. En gelijk heb je!

In het weekend wil je natuurlijk lekker rustig aan doen en ontspannen. Even nergens aan denken en vooral doen waar je zin in hebt! Dit geldt natuurlijk ook voor jouw voedingspatroon. In het weekend hebben heel veel mensen een ‘ontspannen’ voedingspatroon, maar dit staat niet altijd in lijn met jouw persoonlijke doel. Hoe kun je genieten van een lekker weekend en toch jouw resultaat behalen?

Tip 1: Doe relaxed en stretch!
Het weekend is een mooi moment om op te laden dus doe dat ook. Wil je lekker uitslapen? Doe dat vooral! Dit bedoelen we met stretchen. Het gaat namelijk niet om het lichaam stretchen, maar om het ontbijt. Huh?! Wat wij bedoelen is het volgende: Slaap lekker uit, neem een verfrissende douche en vervolgens een lekkere kop koffie. Je zal waarschijnlijk pas ontbijten rond 11 a 12 uur. Onbewust bespaar je hierdoor al veel calorieën 😉

Tip 2: Neem lichte maaltijden.
Neem als ontbijt, lunch en eventueel middagsnack lichte maaltijden. Op die manier spaar je weer een hoop calorieën zodat je in de avond kunt genieten van een lekker hapje of drankje buiten de deur.

Wanneer je voor een strakke buik of sixpack wil gaan, dan moet je een calorietekort hanteren. Helaas kun je niet zoveel eten en drinken als je zou willen. Daarom moet je er goed rekening mee houden als je in de avond wil genieten van een calorierijke maaltijd.

Zorg er dus voor dat je overdag heel veel calorieën spaart zodat je in de avond zo’n 750 – 900 kcal over hebt om te genieten van bijvoorbeeld een pizza.

Tip 3: Ontwijk cheatdays!
Heel veel mensen doen aan cheatdays. Een cheatday wil zeggen dat je op een dag naar keuze lekkere dingen mag eten waar je al de hele week zin in hebt. Uiteindelijk eindigen 9 van de 10 mensen met een zwaar calorieoverschot en verpesten ze het harde werken van de afgelopen week. Heel erg zonde toch?

Heb je op een dinsdag zin in iets lekkers, gun jezelf dit dan ook maar laat het wel binnen de calorieën passen. Wanneer je elke dag eet waar je zin in hebt binnen jouw caloriebehoefte, zal je veel sneller jouw resultaat behalen. Daarnaast is het toch veel makkelijker om een voedingspatroon vol te houden als je elke dag iets eet wat je lekker vindt. Daarom adviseren we om cheatdays te vermijden. Zo voorkom je een ontploffing van calorieën in het weekend.

Dit zijn 3 simpele tips en waarschijnlijk zal je denken: ‘Hier heb ik toch helemaal niks aan’, maar probeer het eens uit. Stretch jouw ontbijt in het weekend, spaar de calorieën op en zorg ervoor dat de chips, ijs en chocola of whatever past binnen jouw calorie inname. Echt waar, zodra je deze simpele tips toepast voor jezelf dan zal je veel meer balans hebben en meer genieten van het weekend.

Dit vind je misschien ook leuk