Tips om een offday aan te pakken!

door Ruggengraat
offday

We hebben allemaal wel eens last van een offday.

  • het komt door je werk
  • het schrijven van je scriptie gaat niet zoals gepland
  • je ouders willen niet luisteren en zeuren alleen maar
  • je hebt ruzie met je vriend of vriendin
  • je kan niet tegen de kou
  • je hebt het veel te warm
  • of je bent gewoon met je verkeerde been uit bed gestapt..

Het zijn allemaal redenen waardoor je een offday kan hebben. Een offday gaat altijd gepaard met het feit dat jij je down voelt. Emoties kunnen hoog oplopen, je bent verdrietig en misschien vind je jezelf zielig. Het is allemaal mogelijk.

Een gevolg hiervan kan zijn dat je troost gaat zoeken in comfort foods. De pizza’s, bakken ijs, pakken koek en chocola komen tevoorschijn en dit helpt niet bepaald bij het behalen van jouw doelen.

Geloof het of niet, maar ieder mens heeft wel eens last van een offday. Niks mis mee, maar hoe ga je hiermee om?

Tip 1: Accepteer het.

Het klinkt lekker makkelijk, maar probeer te accepteren dat je een offday hebt. Vandaag gaat niks zoals gepland en daar zal je iets op moeten vinden. Het is even rot, maar ertegen vechten gaat er alleen maar voor zorgen dat de emoties nog verder oplopen. Voor je het weet barst de bom en ben je nog verder van huis. Accepteer en vergeet het niet aan te geven aan je directe omgeving zodat zij er ook rekening mee kunnen houden;) Morgen is alles weer anders.

Tip 2: Denk aan jezelf

Gun jezelf een momentje voor jezelf. Even geen telefoon, even geen gezeur van anderen maar alleen jij. Ontspan op jouw manier en dat kan op allerlei verschillende manieren. Kijk je favoriete serie, ga een rondje wandelen met een lekkere playlist op, lees een boek of ga even aan yoga doen. Zorg dat je aan iets anders denkt en even volledig tot rust komt.

Tip 3: Trainen!

Op zo’n dag is het lekker om alle frustraties eruit te knallen. Of je dit nou in de vorm van krachttraining, boksen of hardlopen doet maakt eventjes niet uit, als je maar alle frustraties eruit kan knallen. Dit is heel erg belangrijk, want zodra alle frustratie weg zijn heb je ineens veel meer ruimte over om na te denken over het feit waar zo’n offday nou vandaan komt en wat je ertegen kunt doen. Soms valt het kwartje later pas.

Tip 4: Ga op tijd naar bed

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Heel veel mensen onderschatten dit, maar wanneer je goed uitgerust bent zal je merken dat je veel beter in je vel zit. Ga op tijd naar bed en zorg ervoor dat je goed uitrust zodat je de volgende dag weer fris en fruitig de dag kan beginnen.

Tip 5: Één stap achteruit is twee stappen vooruit

Het is helemaal niet erg om soms een stapje terug te nemen om vervolgens weer twee stappen vooruit te zetten. Hou altijd het grotere plaatje in je achterhoofd en weet wat jouw einddoel is.

Alle tips zorgen ervoor dat jij net even iets rustiger aan gaat doen. Hierdoor geef jij jezelf de kans en de tijd om even na te denken en om tot rust te komen.

Nogmaals, een offday is niet erg en iedereen heeft hier wel eens last van. Het gaat er uiteindelijk om hoe je hier weer bovenop komt. Ga jij comfort zoeken in eten of accepteer je de offday en doe je even een stapje terug?

Dit vind je misschien ook leuk