Slechte gewoontes doorbreken in het nieuwe jaar!

door Ruggengraat
slechte gewoontes doorbreken

2019 is net begonnen en dit wordt jouw jaar! Dit jaar ga je het helemaal anders doen, tijd om de slechte gewoontes van 2018 te doorbreken. Januari is voor veel mensen de maand om het roer volledig om te gooien en aan alle goede voornemens te werken.

Vandaag gaan we het niet over goede voornemens hebben. Goede voornemens ontstaan namelijk door slechte gewoontes en slechte gewoontes zorgen ervoor dat je jouw doelen niet behaald.

Hoe pakken we die slechte gewoontes nou aan? Volg de stappen:

1) Jezelf op de laatste plek zetten.

Hoe vaak heb je jezelf of je gezondheid op de laatste plek gezet? Natuurlijk wil je met familie en vrienden gezellig meedoen met lekker eten en heerlijke drankjes, maar dit mag niet ten koste gaan van jouw geluk en gezondheid. We willen absoluut NIET zeggen dat je gezelligheid moet afslaan, maar het moet geen opeenstapeling van worden.

Wil je dit jaar wel van de overtollige kilo’s af, dan is het tijd om in 2019 jezelf op de eerste plek te zetten.

Heb je een etentje? Plan dit dan in en zorg dat het past binnen jouw voedingspatroon. Word je uitgenodigd door vrienden om gezellig een drankje te doen? Let’s go, maar neem bijvoorbeeld een keer een cola zero!

2) Stress, paniek en eten.

Dit jaar ga je jezelf minder laten leiden door stress en paniek. Heb je vaak last van een eetbui of grijp je naar comfort food als je stress ervaart? Dan is het dit jaar tijd om iets aan deze stress te doen.

Sta eerst even stil en probeer erachter te komen waar de stress vandaan komt. Ga vervolgens iets doen wat afleiding biedt. Ga bijvoorbeeld een stuk lopen en luister wat muziek. Probeer te achterhalen waar het probleem vandaan komt in plaats van gelijk de makkelijke weg te zoeken en alles te eten wat los en vast zit.

Hier ga je je namelijk niet beter door voelen.

3) Niet meer uitstellen!

Van uitstel komt afstel. Je kent het vast wel, hoe langer je wacht, op een gegeven moment komt het er niet meer van. Dus hup, soms moet je niet te veel nadenken en gewoon gaan met die banaan. Wil je gaan sporten? Wacht niet tot volgende week, maar ga gewoon als je tijd hebt. Wil jij aan jouw doelen werken? Wacht niet tot volgende maand, maar schrijf je direct in voor Ruggengraat en werk in drie of zes maanden tijd aan jouw droomlichaam.

4) Snacken!

In 2018 ga jij ook het onbewuste snacken aanpakken.

In de middag en avond snacken zijn de twee grootste valkuilen bij 99% van de Ruggengraat leden. Het is tijd om deze valkuilen eens goed aan te pakken.

Wanneer je geen of weinig structuur hebt is het niet de bedoeling om op de bank te ploffen en de voorraadkast leeg te trekken. Sta stil bij het feit waarom je wil snacken en drink eerst een flink glas water.

5) Ik eet al gezond!

Gezond eten is natuurlijk geen slechte gewoonte, maar bij gezond eten komt ook altijd een verkeerde gedachte opspelen. Veel mensen denken namelijk dat zij dit onbeperkt kunnen eten, maar gezond eten bevat ook gewoon calorieën en als je hier teveel van eet dan kom je ook gewoon aan. Soms is gezond eten nog wel calorierijker, kijk maar naar de voedingswaarde van een avocado. Super gezond, maar ook heel calorierijk!

Dus ook al eet je gezond, dit is niet gelijk een indicatie of je goed bezig bent of niet. Breng te allen tijde eerst goed in kaart hoeveel calorieën jij nodig hebt om resultaat te behalen, dan kan je deze calorieën goed benutten met gezond eten.

Dit vind je misschien ook leuk