Spoedcursus strakke billen kweken!

door Ruggengraat
strakke billen

Heel veel dames zijn dagelijks op zoek naar de succesformule voor strakke billen. Als je even snel gegoogled krijg je al binnen 0,62 seconde meer dan 400.000 zoekresultaten. De beste oefeningen, praktische tips, de strakke billen challenge, in 10 minuten super strakke billen, de 10 beste bilspieroefeningen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar wat is nou echt belangrijk voor strakke billen?!

Strakke billen!

Er zijn drie factoren die super belangrijk zijn voor strakke billen. De succesformule bestaat uit de juiste combinatie van deze drie factoren. 

#1, voedingsbalans

Ruggengraat komt weer met een nieuwe term: voedingsbalans. Hier bedoelen we eigenlijk twee termen mee namelijk, een goed gestructureerd voedingsschema én de juiste energiebalans voor jouw specifieke doel. Strakke billen kweken staat bijna altijd gelijk aan het vetpercentage verlagen. Stem jouw energiebalans af op het doel vetpercentage verlagen, eet dus minder dan dat je nodig hebt. Dit kan je het beste bereiken met een gebalanceerd voedingsschema waarbij je de focus legt op 80% volume voedsel en 20% guilty pleasure voedsel. Zo kan je de dingen blijven eten die je lekker vindt en hoef je niks te schrappen uit jouw voedingsschema. Win-win toch?!

#2, ’s werelds beste oefeningen voor de strakke billen

Voedingsschema in orde, check! Nu moet je natuurlijk ook de billen gaan trainen. We kunnen er een heel mooi verhaal van maken, maar de beste oefeningen waarmee je geïsoleerd de bilspieren belast zijn de volgende: Glute Kickback (ook de cable vorm), Glute Bridge (met gewicht), Seated Abductor en de Hip Thrust. Vergeet natuurlijk ook de hoofd-oefeningen niet zoals de squats, leg press, lunges en de deadlift.

#3, zorg ervoor dat jouw kracht toeneemt

Super dat je de stap hebt genomen om te gaan trainen, maar voor die strakke billen is het heel belangrijk dat je stappen vooruit maakt, progressie boekt!
Jouw billen wennen heel snel aan de intensiteit, het niveau en gewicht waarmee je traint. Probeer daarom om de twee weken het gewicht, de setjes of het aantal herhalingen te verhogen zodat je consistent meer doet dan de weken ervoor. Dit is progressie en gaat er uiteindelijk voor zorgen dat je die heerlijke billetjes gaat kweken!

Voor strakke billen is het dus belangrijk dat deze 3 factoren goed op elkaar afgestemd zijn. Leg de meeste focus op factor nummer één, want anders gaat het heeeeel lang duren voordat je jouw resultaat hebt behaald. Dat zou zonde zijn, want het hoeft niet heel lang te duren!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk