Pasen, genieten, ontspannen en resultaat behalen!

door Ruggengraat
Pasen, genieten, ontspannen en resultaat behalen!

We genieten alweer een tijdje van die heerlijke paaseitjes en dit weekend is het dan eindelijk zover, de paasbrunches. 

Extra dag(en) vrij, gezellig met familie en vrienden zijn en natuurlijk heerlijk eten! Wij hebben onze leden al klaargestoomd zodat zij zorgeloos kunnen genieten van alle lekkernijen, maar hoe doen ze dat?

Met deze regels helpen wij jullie al een heel eind op weg:
Regel #1:
Ontspan! Voordat we ingaan op het voedingsaspect, is het heel erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je ontspant en daardoor lekker kunt genieten. Onthoud goed dat één weekend er niet voor kan zorgen dat je 5 kilo aankomt. 

Een slecht voedingspatroon wat je voor een lange periode vasthoudt zorgt er uiteindelijk voor dat je jouw gewicht ziet toenemen. Stel nou dat het paasweekend volledig uit de hand loopt, dan is dat zeker niet het einde van de wereld! Zorg er altijd voor dat je jouw plan zo snel mogelijk weer oppakt.

Maar he, je bent nu onderdeel van Ruggengraat and we love you dus gaan we ervoor zorgen dat het niet uit de hand loopt!

Regel #2: 
Calorieën in vs calorieën uit! Ennnnn hiermee bedoelen we dat jouw lichaam net een metertje is. Per dag heb je een hoeveelheid calorieën die je mag nemen en als je daaronder zit dan zit je veilig voor jouw resultaat. Maar je kunt ook 1 dag op onderhoud zitten en dan mag je meer eten. Je moet alleen beseffen dat je die dag niet in een negatieve energiebalans zit. Is dit erg? Nee, want je hebt nog genoeg dagen om wel in een negatieve energiebalans te zitten om het op die manier recht te trekken.

Stel dat je maandag tot en met zaterdag in een negatieve energiebalans zit, laten we zeggen ongeveer 1500 kcal (dit verschilt per persoon) en op zondag met Pasen zit jij op 2300 kcal (onderhoud). Op die manier kun je genieten en werk je ook nog eens aan jouw doelen. 

Regel #3:
Tijdens Pasen moet het geen opeenstapeling van keuzes zijn! Dus het moet niet een EN EN EN EN dag worden. Het is beter om jouw momenten goed uit te kiezen. Wanneer je begint met eten kan het voorkomen dat de gedachte opkomt: ‘Oh maar dit kan er ook wel bij’ of ‘Ahh shit, ik heb het al verpest dit kan ook wel’. Nee, doe dit aub niet! Kies jouw momenten en weet ook wanneer het genoeg is. Met de paasbrunch kun je lekker genieten en eten wat je wil, maar de middagsnack, avondeten en avondsnack moeten weer de bewuste keuzes zijn! 

Extra tip: denk van tevoren al na over wat je echt wil eten. Heb je zin in een heerlijke zelfgemaakte taart, dan kun je die gewoon niet laten staan. Dat begrijpen wij, maar denk dan even na over wat je er allemaal bij wil nemen. Zo voorkom je al die spontane calorieën.

Korte samenvatting:
Als eerste is het belangrijk om te ontspannen. Dit zal ervoor zorgen dat je kunt genieten van de gezelligheid en al het lekkere eten. Ben je aan het knallen voor jouw bikini body of sixpack? Zorg ervoor dat je de hele week netjes in negatieve energiebalans zit en met Pasen kun je 1 dag op onderhoud in calorieën zitten (iets meer eten). Hierdoor creëer je heel veel flexibiliteit en ruimte voor de brunch. Regel nummer 3 is misschien het belangrijkste. Kies jouw momenten en weet wanneer het genoeg is! En denk vooral NIET ‘Ach, nu heb ik het toch al verpest!’

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk