Nog maar 2 maandjes tot….

door Ruggengraat
Nog maar 2 maandjes tot….

Ja lieve dames en heren, de kerstversiering hangt al dus dan weten jullie hoe laat het is. Nog geen twee maanden en dan is het alweer kerst! Voor sommige mensen kan het niet snel genoeg gaan, terwijl andere mensen steeds vaker achter de oren krabben. 

Maar hoe sta jij er eigenlijk ervoor? Ben jij al klaar voor de kerstdagen of wil je graag nog een paar kilo kwijt om fitter dan ooit in jouw kerstoutfit te verschijnen? 

Het kan namelijk en wij helpen jou daar graag bij!

Overal waar je komt, hoor je of lees je wel een ander verhaal waardoor jij geen strakke buik hebt! Los van alle verschillende verhalen willen wij jou als individu helpen! Wat voor de één werkt hoeft voor de ander niet te werken. Wij drukken jouw liever met de neus op de feiten in plaats van dat wij een algemeen advies geven wat helemaal niet werkt voor jou. 

Ruggengraat is hier om jou echt te helpen! Lid of geen lid. 

Te hoog vetpercentage
Dat jij geen strakke buik hebt dat komt puur doordat jouw vetpercentage te hoog is. Wij kunnen er een heel lief en mooi verhaal van maken, maar soms moeten wij ook hard en reëel zijn. 

Tegenwoordig leven wij in een maatschappij waarbij overconsumptie de maat is. De cijfers liegen er namelijk niet om!

Cijfers liegen niet
Een paar feitjes op een rijtje:

In 1991 had 69,3% van de Nederlandse bevolking een normaal gewicht, 27,4% had overgewicht en 4,4% had ernstig overgewicht.

25 jaar later…

In 2016 had 54,4 % normaal gewicht 43,3% overgewicht en maar liefst 12,3% had ernstig overgewicht.

Wij schrikken hier best wel van! Het aantal mensen met ernstig overgewicht is maar liefst verdrievoudigd en het aantal mensen met overgewicht is verdubbeld. Dat kan toch niet?! Wij zien dit echt liever anders en daarom willen wij onze kennis delen. Samen gaan wij voor een gezonder en fitter Nederland, doe jij ook mee?

Je krijgt te veel calorieën binnen!
Nu wij de cijfers in kaart hebben gebracht hopen wij ook dat je een beetje bewuster gaat nadenken over jouw eigen levensstijl. 

Wij kennen alle verhalen, geloof ons. ‘’Ja maar ik eet echt heel weinig’’ of ‘’ik krijg denk ik echt niet zoveel calorieën binnen’’! Nou niets is minder waar. Heel veel mensen rekenen de losse koekjes, gebakjes of chocolaatjes niet mee terwijl die wel heel erg aan kunnen tikken. 

De conclusie is dus dat heel veel mensen veel meer calorieën binnenkrijgen dan dat zij zelf denken! Word bewust van het aantal calorieën dat jij binnenkrijgt. 

Stappenplan:
Volg dit stappenplan en je bent goed op weg naar die strakke buik!
Stap 1) Bewustwording, wordt bewust van hoeveel jij werkelijk binnenkrijgt en op welke momenten het fout gaat!
Stap 2) Minder eten, eigenlijk heel erg simpel! Je moet gewoon minder eten om op die manier jouw vetpercentage te verlagen. 
Stap 3) Beweging, zorg dat je voldoende beweegt! Of het nou fitness, wandelen, bodypump, crossfit of hardlopen is, het maakt niet uit zolang je in beweging blijft! 
Stap 4) Consistentie, zorg ervoor dat je een plan minstens 6 weken volhoudt. Consistentie is de sleutel tot succes!

Natuurlijk komen er veel meer zaken bij kijken, maar dit is per individu verschillend.

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk