Hoge verwachtingen leiden tot teleurstellingen!

door Ruggengraat
Hoge verwachtingen leiden tot teleurstellingen!

Nieuwe week, nieuwe kansen en je begint weer super gemotiveerd. Vol goede moed ga je er weer voor. Vorige week ging het niet heel erg lekker, maar deze week ben je vastberaden om toch 1,0 kg af te vallen! 

Het eten en drinken gaat erg goed. Je eet binnen de calorieën en je hebt geen moeite om lekkere dingen te laten staan. Het trainen kan beter, maar het is je gelukt om 3 keer te gaan.

Einde van de week: -0,6 kg afgevallen!
‘’Hoe kan dit nou?! Shit he, doe ik zo hard mijn best voor maar -0,6 kg!?
Ik had echt het gevoel dat het super goed ging en dan val ik maar 0,6 kg af…. 
Wat teleurstellend dit, erg jammer!’’

Een nieuwe week is weer aangebroken, maar deze week begin je niet zo gemotiveerd als vorige week. Je bent nog steeds teleurgesteld van de 0,6 kg. Het voedingsschema gaat wel ‘oke’ maar niet perfect zoals vorige week. Je pakt toch iets eerder een koekje of een snoepje. Het trainen gaat wel prima. Al met al een stabiele week maar niet super goed.

Eindstand: 0,4 kg erBIJ!

‘’Nouuuu, WTF?! Wat is dit nou?! Gewoon: 0,4 kg erbij. Lekker is dat, ben ik weer terug bij af!
Ik weet echt niet wat ik fout heb gedaan. Het ging naar mijn gevoel wel oke maar +0,4 kg is wel echt teleurstellend.
Ik weet echt niet of dit wel werkt voor mij!’’

Laat jezelf niet uit het veld slaan!
Herken jij jezelf in het scenario hierboven? Het is heel zonde dat je jezelf uit het veld laat slaan doordat je te hoge verwachtingen hebt.

Het scenario hierboven is het proces van 9 van de 10 mensen die zelf een poging wagen om hun persoonlijke doelen te behalen. Na de derde week haken zij meestal af doordat zij geen resultaat zien. Dit komt niet doordat het programma, voedingsschema of trainingsschema niet werkt, maar dit komt puur doordat wij als mensen TE hoge verwachtingen hebben. 

Langzame progressie leidt tot BALANS!
0,6 kg per week afvallen is MEER dan prima! Hier moet je ook zeker tevreden mee zijn. Alle kleine stappen die leiden tot grote resultaten. Misschien niet gelijk de volgende week, maar over 3 – 4 maanden zie je een fantastisch resultaat!

Wat heb je liever?
Iedere week -0,5 kg afvallen en genieten van sociale gelegenheden of iedere week 1 kg afvallen en super strikt zijn?
Een rustige progressie van een 0,5 kg per week gaat er uiteindelijk voor zorgen dat je het resultaat ook weet te behouden. 

Verwachtingen hebben is goed, maar wees wel realistisch!
Verwachtingen hebben is heel goed, maar de verwachtingen moeten ook in balans en reëel zijn. 

0,6 x 12 (weken) = immers wel 6 kilo lichter en ontelbaar veel kennis rijker! Kijk naar het grotere plaatje en weet waar je het voor doet. 

REMEMBER: Rome wasn’t built in one day!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk