Hip Thrust, de beste oefening voor ronde billen?!

door Ruggengraat
Hip Thrust, de beste oefening voor ronde billen?!

Vrouwen zijn dagelijks op zoek naar het geheim van een platte buik, maar ook zeker naar het geheim van ronde en strakke billen. Wat is nou de beste en de meest effectieve oefeningen voor ronde billen? Is het de Squat, Deadlift of toch de Hip Thrust? We will show you!

Strakke billen, waar moet je beginnen?
We besparen jullie een langdradig verhaal en laten direct zien wat ervoor nodig is om die heerlijke billen te kweken. Strakke billen heeft alles te maken met voeding en jouw vetpercentage! Hoe lager jouw vetpercentage is, hoe strakker jouw billen zullen zijn. Dus eigenlijk kunnen we wel vaststellen dat wanneer je strakke billen wilt, je hetzelfde proces moet doorstaan als dat voor een platte buik. 

Dat is top, want dan hoef je geen dubbel werk te doen. Je slaat twee vliegen in 1 klap. Maar hoe moet je dat doen? Heel erg simpel! Wil je strakke billen dan moet je voor een langere periode een negatieve energiebalans hanteren. Hierdoor zal je merken dat jouw vetpercentage gedurende de periode dat je de negatieve energiebalans hanteert flink gaat dalen. 

Maar hoe krijg ik nou die ronde billen?
Haha, ja lekker Ruggengraat.. Ik ging dit stuk lezen om te kijken welke oefening nou het beste was en niet om te horen dat ik in een negatieve energiebalans moet zitten om strakker te worden. We laten graag zien wat ervoor nodig is. Ronde billen kweken heeft namelijk ook te maken met trainen en spiermassa. Consistent trainen en een effectief trainingsschema gaan jouw billen laten shinen. 

Spiermassa is super belangrijk! Hoe meer spiermassa je op de billen hebt, hoe ronder jouw billen zullen zijn. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan omdat er zoveel verschillende oefeningen zijn om meer spiermassa te krijgen. Maar de absolute koningin van de billen oefeningen is de Hip Thrust.

Waarom de Hip Thrust?
De Hip Thrust is een super isolatie oefening, het woord isolatie zegt het eigenlijk al. Met de Hip Thrust is er veel meer spieractivatie van de billen dan bij andere oefeningen. Spieractivatie wil zeggen dat de bilspieren bij de Hip Thrust voornamelijk ervoor zorgen dat je de oefening uit kunt voeren. 

Tijdens het uitvoeren van de Hip Thrust zorgen de bilspieren ervoor dat je de oefening goed uit kunt voeren. Oftewel, tijdens het uitvoeren van de Hip Thrust zullen de bilspieren scheuren om vervolgens de bilspieren met een goed gebalanceerd voedingspatroon in spiermassa te laten toenemen. 

Dus met de Hip Thrust ben je een stap dichter bij de ronde billen!

Als je de Hip Thrust toevoegt aan jouw trainingsschema dan ben je goed op weg naar de ronde billen. Maar dit betekent natuurlijk niet dat je de overige oefeningen zoals de Squat, Deadlift, Leg Press, Lunges etc. moet vergeten. De hoofdoefeningen zijn ook super belangrijk, want met de Squat en Deadlift target je naast de bilspieren ook andere spieren. 

Moraal van het verhaal, het is dus super belangrijk om een goed trainingsschema te hebben voor rondere billen én jouw voedingspatroon goed in kaart te brengen om te kijken of het wel aansluit op jouw doel(en).

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk