Hoe overleef je oud & nieuw!

door Ruggengraat
Hoe overleef je oud & nieuw!

Nog een paar dagen en dan is het tijd voor één van de gezelligste feesten: ‘Oud & Nieuw!’ Als de klok 12 uur slaat dan gaan we met z’n allen het nieuwe jaar in!  Heb jij al je goede voornemens al opgeschreven (zoals elk jaar)? Maar veel belangrijker nog, ga je dit jaar wél je goede voornemens nastreven? 

Maar goed, Oud & Nieuw. Voor de één is het een doodnormale dag, voor de ander is het dag vol gezelligheid met heel veel lekker eten en drank.

We hebben 10 stappen voor jou zodat je Oud & Nieuw makkelijk gaat overleven én aan jouw doelen werkt!

Stap 1: Wakker worden, tranquilo!
Het is 31 december, de laatste dag van het jaar. Tijd om even rustig wakker te worden. Tranquilo, doe lekker rustig aan want vanavond ga je het jaar afsluiten met een KNALLERRRR! Rustig wakker worden, douchen en je ding doen.

Stap 2: Tijd voor ontbijt
Stap 2 is cruciaal voor de rest van de dag, want vandaag komen er ook oliebollen om de hoek kijken en als je begint met een ontbijt van 1000 kcal, dan ben je goed op weg naar een ravage. Kies dus voor een licht ontbijt wat je wel super goed vult. Denk aan eieren, kwark met fruit, havermout etc.

Stap 3: Eventjes bewust zijn om later los te gaan.
Nogmaals, bereid je voor op het feit dat je in de avond heel veel lekkers gaat eten en drinken. Houd je dus nog even in en kies voor bewuste snacks en een bewuste lunch. Denk hierbij aan fruit, tosti (ja, een tosti is bewust), crackers met beleg, rijstwafels, salade of een wrap die rijk gevuld is met groente. 

Stap 4: Tijd om je tofste kleren aan te trekken!
Het begint al een heel klein beetje avond te worden en je moet je dus klaarmaken voor de avond. Tijd om je leukste outfit aan te trekken en jezelf lekker op te frissen.

Stap 5: Oliebollen
Opeens staan er oliebollen op de tafel. Sjonge jonge, hoe belanden die daar nou? Whatever, je hebt er zin in dus je neemt er één. Een oliebol is 260 kcal en als je nou bewust hebt gedaan tot nu toe dan kun je best prima een oliebol nemen want dan zal je nu pas rond de 900-1000 kcal zitten voor de dag. Dat is heel erg netjes. We liggen nog op schema!

Stap 6: Feestje
Je bent op je feestje aangekomen of je bent thuis met familie en vrienden. Het is in ieder geval tijd voor gezelligheid! Enjoy!

Stap 7: Drankjes doen
Al gauw genoeg krijg je een drankje aangeboden. Hier is helemaal niks mis mee, neem het. Waarbij de meeste diëtiste zouden zeggen ‘’Dit kan je beter niet doen’’ zegt Ruggengraat: “Gewoon doen!” Want wat is nou Oud & Nieuw zonder een drankje? Daar hoort gewoon champagne bij!

Hier hebben we een lijstje van drankjes die je het beste kunt nemen tijdens feestjes, klik hier! Super handig!

Als je meer wil drinken, kies dan eerder voor wodka met Cola zero i.p.v. 10 wijntjes of 10 biertjes. Bij 5-6 wodkaatjes zit je op zo’n 400 kcal en bij 10 wijntjes zit je al op zo’n 1800 kcal. LET OP: Bij 5-6 vodkaatjes kan het heel snel gaan. Zorg er dus voor dat je niet bij level ‘I’m invincible’ bent. 

Stap 8: Nog meer eten
In de avond komt er natuurlijk nog veel meer eten op tafel. Probeer altijd eerst groente en vlees op te scheppen en daarna pas de koolhydraten. Weet ook voor jezelf wanneer het genoeg is. Kies bijvoorbeeld i.p.v. 8 oliebollen ervoor om het bij 1 of 2 oliebollen te houden! 

Het is namelijk echt geen kunst om veel te eten, maar denk ook aan je resultaat!

Stap 9: Vuurwerk
De klok slaat 00:00 uur. Tijd voor vuurwerk, neem een glaasje champagne en geniet van al het mooie vuurwerk!

Stap 10: Tijd om naar huis te gaan
Hopelijk heb je een super leuke avond gehad met heel veel gezelligheid en lieve mensen om je heen. Op naar een gezond en gelukkig nieuw jaar. Ondertussen is het al 04:00 uur en is het hoogste tijd om je bed in te duiken.

Stap 11: Direct weer oppakken!
Allright, gister was dus heel leuk en gezellig, maar maandag 1 januari is gewoon weer een normale dag! Wellicht heb je een lichte kater, zorg er dan voor dat je genoeg water drinkt. Het allerrrrrrbelangrijkste is om direct weer jouw plan te volgen en de bijbehorende schema’s op te pakken. We beginnen het jaar gelijk weer goed, let’s go!

We can do this

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk