Hoe krijg je voldoende eiwitten binnen als je onderweg bent?

door Ruggengraat
eiwitten

Door het mooie weer in de zomermaanden genieten we met z’n allen net even wat meer. Dat is ook helemaal niet gek, alleen is het wel belangrijk dat je jouw doelen in je achterhoofd houdt.

We herkennen het allemaal, een gezellig dagje varen, naar het strand gaan of gewoon een weekendje weg. We zijn de hele dag onderweg en daardoor is het voor veel mensen moeilijker om de aanbevolen hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen. 
Hoe kun je er nou voor zorgen dat je goed eet en lekker geniet? We helpen je op weg 😉

Waarom zijn eiwitten belangrijk?

Eiwitten zijn super belangrijk! 1) Omdat eiwitten de meest verzadigende voedingsstof is en 2) omdat eiwitten belangrijk zijn voor spierherstel en groei wanneer je sport. Als je aan sport doet is het belangrijk om je lichaam de bouwstenen toe te dienen om te herstellen en te groeien. Dit geldt ook in de weekenden. 

Hoe krijg je toch genoeg eiwitten binnen als je onderweg bent?

Eigenlijk is dat makkelijker dan veel mensen denken! Je moet wel eerst goed nadenken over je situatie en hoelang je onderweg bent. Moet je bijvoorbeeld dingen voorbereiden of niet?

MAAR! Je moet nooit van huis gaan zonder een goed ontbijtje te nemen! Denk dan aan een eiwitrijk ontbijt. Als je de hele dag op pad bent adviseren wij het niet om met het ontbijt alleen maar koolhydraten te nemen, want als je ergens gaat lunchen of uiteten gaat dan kom je wel aan je koolhydraten.

Het ontbijt is dus eiwitrijk. Dit zijn je opties:

– Een omelet met 2 hele eieren en 2 alleen het eigeel met 150 gram groente er doorheen.

– 300 gram kwark of Griekse yoghurt 0% vet met 75 gram blauwe bessen of aardbeien.

– 2 Wasa crackers met 100 gram hüttenkäse en 2 plakjes kipfilet/rosbief of runderrookvlees.

BAM, je bent je dag goed gestart en je hebt al een goede hoeveelheid eiwitten binnen.

Vervolgens ben je onderweg en ga je misschien ergens lunchen.

Nu kun je ervoor kiezen om een lekker broodje te nemen, maar kies wel bewust! 

De kans is groot dat je pas laat gaat avondeten en dan moet je nog een flinke tijd overbruggen. Dan is het handig om eiwitten voor onderweg mee te nemen. Denk hierbij aan de volgende opties:

– Een eiwitshake (dit kan een zelfgemaakte shake zijn) maar

– Je kunt ook bijvoorbeeld van Melkunie Protein een eiwit drankje nemen. In zo’n klein flesje zitten al 20 gram eiwitten! Ideaal voor onderweg

– Of je kiest voor een eiwitreep. Deze kun je ook in de supermarkt kopen. Denk hierbij aan een Barebells eiwitreep of een Body en Fit smart bar.

Er zijn in ieder geval genoeg opties om iets van eiwitten binnen te krijgen. Dit zorgt er ook weer voor dat je goed verzadigd bent. Wanneer je dan uiteten gaat zit je sneller vol en heb je genoeg aan alleen een hoofdgerecht. 

Wat moet je doen als je op vakantie bent of een weekendje weg gaat?

Je start de dag weer goed met een eiwitrijk ontbijt want dan sta je gewoon 1-0 voor. Als je onderweg bent dan kun je ook altijd wat meenemen. Als lunch kun je dan gewoon 2 – 3 sneetjes brood meenemen met eiwitrijk of mager beleg. Maar daarnaast neem je ook weer een eiwitshake mee en/of een eiwitreep. Je bent dan verzekerd van voldoende eiwitten en daarna kun je lekker genieten van de koolhydraten en vetten. 

Bewust zijn is KEY!

Het maakt in principe niet uit wat je gaat doen of waar je heen gaat. Het belangrijkste is om bewust te zijn van hoe je dag er ongeveer uit gaat zien. Je hoeft het niet precies te weten waar en hoe laat je gaat eten. Als je zo denkt dan ben je al heel goed bezig: ‘Vanavond eet ik buiten de deur,  maar daar wil ik mezelf wel op voorbereiden’. Dat is het, probeer daarnaast lekker flexibel te zijn & DENK AAN JE EIWITTEN! 

Wanneer je niet aan je eiwitten denkt, wordt het al snel een opeenstapeling van calorieën en dat is zonde! Je wilt niet al het harde werken van daarvoor verpesten.

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk