Het perfecte ontbijt in het weekend!

door Ruggengraat
Het perfecte ontbijt in het weekend!

Het weekend is voor heel veel mensen een valkuil, je hebt een ander ritme, minder structuur en er liggen meer verleidingen op de loer. Aan de andere kant is het weekend ook een moment van ontspanning en rust. Even geen werk of school en genieten van je vrijheid. 

Je wil je weekend natuurlijk lekker ontspannen beginnen en wij krijgen vaak de vraag wat je nou het beste kunt ontbijten in de ochtend. Wij leggen het graag uit. 

Allereerst willen wij wel even aankaarten dat wij al meerdere artikelen hebben geschreven over het weekend met daarin gouden tips over hoe jij het weekend kan ‘overleven’. Zeker een aanrader om dit artikel als aanvulling te lezen. Klik hier om het artikel ‘Hoe overleef ik het weekend’ te lezen.

Het ontbijt!
Heel veel mensen hebben zin in afbakbroodjes, croissantjes, jam, vers brood en heerlijk beleg. In ieder geval iets anders dan kwark met bessen. Dit moet ook gewoon kunnen en wij leggen uit hoe je dit doet. 

Weekend afbakbroodjes verpakking voor de brunch van de AH bevat: 4 mini broodjes wit, 4 mini broodjes bruin en 4 mini croissantjes. 

1 afbakbroodje bevat ongeveer 75 kcal, dit is vergelijkbaar met 1 sneetje brood! Dus dit is zo slecht nog niet.

Doe relaxed & stretch
Het weekend is een moment van rust en ontspanning dus maak hier ook gebruik van. Wanneer je wakker wordt doe je lekker rustig aan. Neem even een kopje koffie of thee, neem een douche, lees de krant of scroll even door je Facebook en Instagram tijdlijn. Onderhand is het al 10 uur a half 11. Tijd voor ontbijt/lunch!

Als je wat later je eerste maaltijd neemt dan combineer je als het ware al je ontbijt en je eerste tussendoortje. Je hebt dus automatisch meer kcal. over voor afbakbroodjes.

Hierdoor kun je prima 3 afbakbroodjes nemen met mager beleg, een gekookt eitje, plakje kaas en eventueel jam. Voor de Jam adviseren dan wij wel weer de Hero Delight variant te nemen die minder kcal. bevat.

Tot nu toe gaat het gewoon goed en heb je helemaal niks verpest. Wanneer je afwijkt van je voedingsschema dan kan het zo zijn dat de ‘Ik heb het al verpest gedachte’ naar boven komt maar kijk eerst naar de kcal. voordat je onterecht gaat denken dat je het al verpest hebt. Meestal heb je maar 400 kcal. gegeten dus hoe kunnen 400 kcal je dag gelijk verpesten? Dat kan niet!

Het vervolg!
Je hebt een heerlijk ontspannen ontbijt achter de rug, dit is top. Maar het vervolg is ook belangrijk. Het mag namelijk NOOIT een opeenstapeling worden. Jouw weekend mag dus niet bestaan uit onbewuste keuzes, want de kans is dan groot dat je te makkelijk teveel kcal. binnenkrijgt en dat is zonde. 

Maak afspraken met jezelf!
Maak met jezelf de afspraak dat je in het weekend 2 onbewuste keuzes per dag kan maken. Het ontbijt is al 1 onbewuste keuze dus de rest van de dag heb je nog een onbewuste keuze over. Dit kunnen drankjes, chipjes of nootjes zijn. Of je kiest voor een heerlijke lunch buiten de deur, maar hier moet het dan ook bij blijven. 

Je moet niet met lunch 2 kroketten buiten de deur eten en dan ook nog een pizza bestellen in de avond. Daarna nog 4-5 wijntjes nemen en jezelf vergrijpen aan allerlei borrelhapjes. Dat is wat wij bedoelen met een opeenstapeling. 

Want dan is de eindstand +3000 calorieën.

Bewust zijn van wat je binnenkrijgt is enorm belangrijk. 

Een drankje op het terras of buiten de deur!Veel mensen hebben nog steeds geen idee dat de drankjes buiten de deur ook gewoon kcal. bevatten. Natuurlijk hoort dit er gewoon bij, maar na 3 wijntjes of 4 biertjes ben je wel al snel 500 kcal. verder. Ja, dit gaat super snel.

Daarom is het heel belangrijk om afspraken met jezelf te maken en bewust te zijn van hoeveel kcal. jij per dag binnenkrijgt. Als je duidelijke afspraken met jezelf maakt, zoals 2 onbewuste keuzes per dag, ben je goed bezig en voorkom je dat het een opeenstapeling van wordt.

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk