De IJSJES-HANDLEIDING!

door Ruggengraat
De IJSJES-HANDLEIDING!

Het lekkere weer brengt een hoop gezelligheid met zich mee, maar natuurlijk ook heel veel verleidingen. We kunnen ons best voorstellen dat je nog even gas geeft om zelfverzekerd in je bikini te genieten. Maar hoe moet je dan met al die verleidingen omgaan? En past een ijsje nou wel of niet in jouw voedingsschema? We presenteren jullie de Ruggengraat IJsjes handleiding.

In dit artikel gaan we het hebben over verschillende soorten ijsjes en hoe je die het beste in jouw voedingsschema kan verwerken.

Welke ijsjes kennen wij?
IJsjes vind je in allerlei verschillende soorten en maten. Heel veel mensen denken nog steeds dat een ijsje per definitie slecht is. Gelukkig is dit onzin en we laten jou graag zien hoe het wél zit. 

In principe zijn er twee categorieën ijsjes, de ‘lichte’ en ‘zware’ ijsjes. De lichte ijsjes zijn de ijsjes op waterbasis zoals: Raket ijsjes, Perenijsje, Split, Waterijsjes en Slimpie IJS. Daarnaast heb je de zware categorie met de: Snickers Ice Cream, Magnum Classic, Hertog Sorbet IJS en de Ben&Jerry’s. We vinden dat ieder ijsje moet kunnen, maar hoe hou je hier rekening mee?

Elke dag genieten?
Ben je nou iemand die elke dag wil genieten van een lekker ijsje, dan adviseren we om voor een waterijs variant te gaan. Deze ijsjes zijn namelijk makkelijk te integreren binnen jouw voedingsschema. De oplossing is meestal heel simpel: in plaats van brood tijdens de lunch kun je ook twee crackers eten met bijvoorbeeld kipfilet. Op die manier bespaar je al zo’n 60 kcal waardoor je ruimte creëert voor een waterijsje. 

Wist je dat een Slimpie IJsje maar 2 kcal bevat? Andere waterijsjes bevatten zo’n 16 kcal en dat is echt heel weinig. Geniet daarom lekker van jouw waterijsje, want 16 kcal gaat jouw resultaat niet verpesten. 

De zware categorie:
Maar ben je zo’n type die op een zaterdagavond een heerlijk ijsje wilt eten met een lekkere chocolade smaak, dan val je toch in de zware categorie. Daar is overigens helemaal niks mis mee. Het is alleen iets moeilijker om het in jouw voedingsschema te laten passen. Tijdens de lunch kun je bijvoorbeeld jouw broodmaaltijd vervangen door een rijke salade. Op die manier bespaar je al snel zo’n 150 kcal. Met de tussendoortjes kun je ook veel calorieën besparen. Vervang bijvoorbeeld een Sultana koekje voor 2 rijstwafels met komkommer en je hebt nog meer calorieën over voor een heerlijk ijsje.

Zolang het past in jouw schema is het goed:
Zolang het ijsje past binnen jouw dagelijkse caloriebehoefte zal het niet jouw resultaat beïnvloeden. Sterker nog hierdoor zul je jouw ‘dieet’ langer vol kunnen houden, waarbij het ‘dieet’ een levensstijl wordt. 

Dus wil je genieten van een heerlijk ijsje? Tuurlijk gewoon doen! Je moet jezelf geen voedingsmiddelen verbieden, maar kies wel bewust. Wil je elke dag een ijsje, kies dan voor de lichte categorie. Wil je 1x in de week genieten van een extra lekker ijsje, kies dan voor de zware categorie maar laat het ijsje wel passen binnen jouw caloriebehoefte en niet bovenop de dagelijkse hoeveelheid calorieën.

Enjoy, welke neem jij?

Hieronder vind je alle ijsjes en het aantal kcal. die daarbij horen:
– Raket – 40 kcal
– Festini peer – 60 kcal
– Split – 65 kcal
– Calippo – 95 kcal
– Twister – 95 kcal
– Solero – 110 kcal
– Een bolletje schepijs – 110 kcal
– Magnum mini – 160 kcal
– Magnum groot – 260 kcal
– Mars ijs – 190 kcal
– Cornetto classic – 240 kcal
– Breyers ijsbak – 260 kcal
– McFlurry – 380 kcal
– Ben&Jerry’s – 1056 kcal

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk