Cocktails drinken en toch afvallen?

door Ruggengraat
cocktails

Het heerlijke zomerse weer vraagt natuurlijk om een cocktailtje op z’n tijd, maar gaan alcohol en jouw doelen wel samen? Jazeker! Het drinken van een cocktail hoeft je progressie zeker niet in de weg te zitten, want ook hierin kun je verstandige keuzes maken. Wij zetten de 5 minst calorierijke cocktails op een rij. Cocktailfanaten, lees gauw verder!

Bloody Mary

We beginnen met de meest caloriearme cocktail die slechts 123 calorieën bevat per standaard glas. Best wel logisch, aangezien deze cocktail is gebaseerd op tomatensap en andere groenten. Krijg je toch nog wat voedingsstoffen binnen. Dat is Balans! 😉

Martini

Ook de Martini is een vrij caloriearme cocktail met 160 calorieën per standard Martiniglas. Deze cocktail is gebaseerd op Gin en droge witte vermout. Mocht je op een speciale gelegenheid dus eens een cocktailtje willen, dan is dit zeker één van de betere opties. Mits je het bij één glas houdt natuurlijk. 😉

Manhattan

Nog een caloriearme cocktail klassieker is de Manhattan met 168 calorieën per standaard glas. De klassieker bestaat uit Bourbon (whisky), vermout en Angostura bitters, maar er zijn veel meer varianten beschikbaar waarin de calorieën iets kunnen afwijken. Dit geeft slechts een indicatie. Deze cocktail is bekend geworden door het gebruik in de businesswereld om een goede deal mee te vieren. Daar kan je zaken mee doen!

Gin-Tonic

Wellicht de meest bekende cocktail bevat 171 calorieën per standaard glas. Dit heerlijke verfrissende drankje is (wat cocktails betreft) een hele verantwoorde keuze op een warme zomerdag. Ook lekker om te variëren met verse basilicum, komkommer, munt, citroen, limoen, kaneel of appel.

Mojito

Een absolute zomerfavoriet is de Mojito door de heerlijke frisse smaken. Met ingrediënten als limoen, munt, rum en rietsuiker komt deze cocktail op een totaal van 217 calorieën. Oei, dat is wel iets meer dan de bovenstaande opties, maar we vonden dat deze zeker niet mocht ontbreken in dit zomerse rijtje. Als je netjes rekening houdt met jouw energie-inname, dan kun je ook van deze cocktail genieten zonder je doel te hoeven opgeven.

De bovenstaande berekeningen kunnen iets afwijken, afhankelijk van de precieze ingrediënten, hoeveelheden en berekening die is gebruikt. Dit is dus slechts indicatie zodat je er rekening mee kunt houden. 

Nu gaan alcohol en sport niet goed samen, omdat alcohol het lichaam uitdroogt en bovendien ook concurreert met herstel van de glycogeenvoorraad (suikers opgeslagen in de spieren). Probeer daarom tussendoor veel water te drinken en ook altijd iets van koolhydraten bij je drankje te nemen. 

Zat jij in de buurt met jouw inschatting van de calorieën of is dit een complete verrassing? Welke cocktail is jouw favoriet?

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk