Als je genoeg beweegt dan val je wel af!

door Ruggengraat
Als je genoeg beweegt dan val je wel af!

Een lid gaf laatst aan dat zij ooit een trainer had die zei dat als je maar genoeg beweegt, dat je dan vanzelf wel afvalt. Zoals jullie van ons gewend zijn weerleggen wij graag uitspraken die niet kloppen. Ook deze uitspraak valt weer onder de bullshit-categorie. Wij vinden het een kwalijke zaak dat een ‘professional’ zo’n advies geeft terwijl de persoon die om informatie vraagt op zoek is naar de juiste informatie om haar doelen te behalen. 

‘’Hey maak je niet zo druk, als je gewoon genoeg beweegt dan val je wel af’’. Wij vragen ons in eerste instantie af wat ‘genoeg’ bewegen is en wat nou als je de hele dag door veel te veel eet? Hoe ga je dan afvallen? Wij begrijpen het wel dat het moeilijk is om af te vallen als je zulke informatie krijgt. Op een gegeven moment heb je er geen vertrouwen meer in en gooi je de handdoek in de ring. 

Dit is trouwens geen sneer naar de mensen die niet weten dat dit niet klopt, maar wij vinden wel dat je als professional de juiste informatie moet geven!

Bewegen is niet de leidraad voor jouw resultaat!
Het is super belangrijk om bewust te zijn van het feit dat je er met alleen bewegen niet komt. Zoals je weet, als je onze artikelen leest;), heeft ons lichaam een bepaalde hoeveelheid energie nodig om op gewicht te blijven. Wij voeden ons lichaam in de vorm van calorieën. Als je teveel energie, dus calorieën, binnenkrijgt maar je rent jezelf de pleuris elke avond, dan ga je nog steeds geen resultaat zien. 

Het is heel goed dat je zo actief bent, maar het geheim voor jouw resultaat zit hem in het aanpassen van jouw voedingspatroon.

Om even een indicatie te geven:
Wij hebben hieronder een aantal foto’s ge-upload waar je heel makkelijk kan zien hoeveel cardio jij moet doen om bijvoorbeeld een biertje, cola, of stukje chocola te verbranden. 

Wist je dat?
Wist je dat 100 gram chocola (dat is een hele reep) ongeveer 560 kcal bevat? Maar wist je ook dat je 13 tabata’s van 4 minuten lang moet doen om 560 kcal te verbranden? Dat is dus bijna een uur lang tabata’s knallen. Geloof ons, dat is een hel! 

Om het nog even iets erger te maken. Hoe snel eet jij een hele reep chocola op? 5 minuten misschien? Besef eventjes dat je een uur tabata’s moet knallen om dezelfde hoeveelheid energie te verbranden. Ondankbaar hé?!

Bewegen is super goed!
Begrijp ons niet verkeerd, wij vinden het super goed dat je genoeg beweegt! Vooral blijven doen want het helpt je alleen maar met het behalen van jouw doelen. Maar bewegen mag nooit de leidraad zijn voor jouw resultaat. Jouw voedingspatroon bepaalt of jij goed of minder goed bezig bent voor jouw resultaat. Blijf dus lekker bewegen en sporten, maar breng goed in kaart hoeveel jij op een dag eet!

Wil je nog meer lezen over waarom trainen niet de leidraad is voor jouw resultaat en waarom je jezelf niet moet belonen na een training, lees dan even dit artikeltje!

Heb jij hulp nodig met het bepalen van het aantal calorieën dat jij op een dag moet binnenkrijgen? Vraag het aan de hoofdcoach via 06 57 12 72 31.

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk