5 tips om te genieten tijdens kerst én resultaat te behalen!

door Ruggengraat
5 tips om te genieten tijdens kerst én resultaat te behalen!

Kerst komt alweer heel erg dichtbij. Tijd voor lekkere hapjes, drankjes en cadeautjes. Het hele jaar train je goed en eet je gezond en dat wil je eigenlijk niet verpesten door een paar feestdagen. Aan de andere kant wil je ook wel genieten van alle gezelligheid en al het lekkers. 

Wij bij Ruggengraat geloven in balans en zijn van mening dat als je de feestdagen strategisch aanpakt, dat je en kunt genieten van de feestdagen. 

Hieronder vind je 5 handige tips om te genieten én resultaat te behalen:

De 5 tips: Hoe overleef ik kerst?

Tip 1: Plan een training in de ochtend
Het is heel belangrijk om tijdens de kerstdagen wel te blijven bewegen. De sportscholen zijn dicht, maar een thuis workout is even intensief en net zo goed om de nodige calorieën te verbranden. Mocht je daar geen zin in hebben, dan kun je ook een heerlijke wandeling maken. Zolang je maar wel blijft bewegen.

Tip 2: Kerst = Cheat maaltijd
Lekker eten hoort bij Kerst en wij vinden dat je hier gewoon van moet genieten! Genieten en resultaat behalen kan gewoon samen gaan zolang je de juiste verhoudingen hanteert binnen jouw voedingspatroon. Samen met jouw coach kun je kijken hoe je de lekkere maaltijden kunt vervangen voor de maaltijden uit jouw voedingsschema. Op die manier kun je lekkere dingen eten en blijft jouw voedingsschema in balans. Zo creëer je geen overschot in calorieën en weet je jouw resultaat makkelijk te behouden tijdens Kerst.

Tip 3: Blijf er niet te lang in hangen
Kerst is: Kerstavond, 1e kerstdag en 2e kerstdag. Misschien doe je 3e kerstdag ook nog wat, maar dan is het echt klaar. Blijf niet te lang hangen in de kerstsfeer. Twee of drie dagen lekkere dingen eten gaat er niet voor zorgen dat je gelijk aankomt, maar een week lang is al wel schadelijk voor jouw resultaat. Hoe overleef ik kerst? Beperk Kerst tot twee of drie dagen en maak er niet een kerstweek van.

Tip 4: Kerst is ook om te genieten.
Kerst is gezellig. Lekker eten en drinken, lachen en vooral genieten met mensen waar je om geeft. Een dagje wat meer kcal binnenkrijgen is geen ramp en kan nooit al het harde werken van ervoor verpesten. Zeker niet wanneer je het de volgende dag weer oppakt! Dus probeer ook te genieten van een oliebol of een appelflap, maar weet ook wanneer het genoeg is. Geniet vooral, maar ken je grenzen! 

Tip 5: Kerst is voorbij, pak het op.
Kerst is voorbij dus pak de draad gelijk weer op. Praat jezelf niet een excuus aan dat je best 1 januari wel weer kunt beginnen. Wees sportief en pak de draad weer op. 
P.s. Als je toch in januari wil beginnen dan kun jij je ook door Ruggengraat laten ondersteunen om in het nieuwe jaar een super start maken. De inschrijvingen gaan heel erg hard dus wacht niet te lang.

Een betere start van 2021 kun jij je niet wensen!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk