5 handige tips om gemotiveerd te blijven

door Ruggengraat
5 handige tips om gemotiveerd te blijven

De lange quarantaine kan het best lastig maken om gemotiveerd aan je doelen te blijven werken. Als de boel straks weer losser wordt zul je misschien denken “Ja, laat nu maar zitten… Ik ga het toch niet meer redden voor de zomer.” Misschien dat je er na dit artikel anders over denkt! 

1.     Stel een doel
Het is moeilijk om jezelf ergens toe te zetten als niet weet waar je het voor doet. Bedenk dus goed wat je graag zou willen bereiken en maak het concreet. Deel het doel dan op in kleine subdoelen, zodat je per dag weet wat je moet doen en kunt bepalen of je het dagelijkse doel bereikt hebt.

2.     Maak een schema
Het is natuurlijk wel belangrijk om enige regelmaat vast te houden om het gewenste doel te kunnen bereiken. Spreek dus met jezelf af wanneer je gaat trainen, hoe vaak per dag je eet, wanneer je boodschappen doet, etc. Hoe meer structuur je bewaakt, hoe waarschijnlijker het wordt dat jij je doel behaald.

3.     Probeer iets nieuws
Of de sportscholen weer open mogen tegen de tijd dat je dit artikel leest valt niet te zeggen, maar in de tussentijd is dit het ideale moment om anders te trainen (er is namelijk weinig keuze). Het hoeft niet altijd om afvallen of spieropbouw te gaan. Je kunt jezelf ook nieuwe vaardigheden opdoen zoals je push ups verbeteren, een handstand leren of werken aan je flexibiliteit. Zo hou je het interessant voor jezelf en ergens beter in worden kan net dat extra zetje in de rug geven.

4.     Beloon jezelf
Indien je een doel hebt bereikt, een challenge hebt afgerond of gewoon toe bent aan een energieboost, mag je jezelf best even verwennen. Bestel iets wat je graag wilde hebben of neem een cheatmeal. Het moet wel leuk blijven, hè!

5.     Samen naar resultaat (maar op afstand)
Laten we eerlijk zijn, hoe Kwalitatief Uitermate Teleurstellend de Covid-19 crisis ook is, het had in geen betere tijd kunnen gebeuren. We hebben zoveel technologie waarmee we met elkaar verbonden kunnen blijven en elkaar kunnen blijven uitdagen en supporten om fit te blijven. Duik dus met z’n allen achter skype en doe samen een workout of stuur elkaar een fitness challenge. Samen staan we sterker, dus samen naar resultaat!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk