Witte chocolade blondies

door Ruggengraat
witte chocolade blondies

De witte chocolade blondies, een lekker stukje hemel! De combinatie tussen crunchy macadamia noten en zachte chocolade cake maakt dit het perfecte hapje om het verlangen naar iets zoets weg te nemen.

Een witte chocolade blondie bevat maar 180 calorieën per portie! Je kunt er dus voor kiezen om een witte chocolade blondie als tussendoortje of als late night snack te nemen.

Tip: Wil je de witte chocolade blondies eiwitrijker maken? Voeg dan 60 gram whey poeder toe (witte chocolade smaak of vanille) en laat 60 gram bloem weg.

Uit dit recept kun je 18 witte chocolade blondies halen.

witte chocolade blondies

witte chocolade blondies

De witte chocolade blondies, een lekker stukje hemel! De combinatie tussen crunchy macadamia noten en zachte chocolade cake maakt dit het perfecte hapje om het verlangen naar iets zoets weg… Recepten witte chocolade blondies European Printen
Porties: 18
Voedingswaarden 180 calorieën 13 vetten

INGREDIËNTEN

150 gram witte chocolade
100 gram boter
2 eieren (maat M)
1 theelepel vanille aroma
190 gram bloem
120 gram macadamia noten grof gehakt
150 gram basterdsuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 ° C. Bespray een bodemplaat van 16 x 26 cm rechthoekige springvorm met bakspray of bedek met bakpapier. Laat het bakpapier over de randen heen hangen.

Plaats chocolade en boter in een grote hittebestendige kom boven een steelpan die half gevuld is met sudderend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Gebruik een metalen lepel om te roeren totdat de chocolade smelt en het mengsel glad is. Houd 5 minuten apart om iets af te koelen.

Klop de eieren en de vanille aroma in een kommetje om te mengen. Roer het eimengsel in het chocolademengsel totdat het goed is gecombineerd.

Meng bloem, macadamianoten en suiker in een grote kom. Voeg het chocolademengsel toe en roer tot het is gecombineerd. Giet in de met bakpapier bedekte bakvorm.

Bak gedurende 40 minuten of totdat je een satéprikker in het midden van de blondies kunt steken en deze er weer schoon uit kunt halen. De blondies moeten ruim 5 uur afkoelen.

Geniet van jouw heerlijke snack tegen de lekkere trek!

Voedingswaarde voor 1 witte chocolade blondie:
Calorieën: 180 kcal
Koolhydraten: 14 gram
Eiwitten: 2 gram
Vetten: 13 gram

 

Dit vind je misschien ook leuk