Volkoren wraps met vegan kip

door Ruggengraat
Volkoren wraps met vegan kip

Heb je nog inspiratie nodig voor de lunch of voor het avondeten? Dan kunnen we dit gerecht zeker aanbevelen. In dit recept hebben we gebruik gemaakt van de vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische slager, maar je kunt natuurlijk ook een ander merk gebruiken. Dit was in ieder geval heel erg lekker!

De structuur en smaak van de kip lijkt erg op die van echte kip en daarnaast bevat de vegetarische kip ook nog eens veel eiwitten (21 gram per 100 gram). De volkoren wraps met vegan kip vullen goed en kun je als lunch of avondeten nemen.

Eet je het als lunch, dan is het recept hieronder meer dan voldoende. Anders kun je er misschien nog wat rauwkost bij eten, zoals komkommer of paprika met hummus.

Volkoren wraps met vegan kip
Heb je nog inspiratie nodig voor de lunch of voor het avondeten? Dan kunnen we dit gerecht zeker aanbevelen. In dit recept hebben we gebruik gemaakt van de vegetarische kipstuckjes… Recepten Volkoren wraps met vegan kip European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

1 rode paprika
6 el ananas blokjes
1 bakje vegan kip
Burrito of taco kruiden
Botersla
4 volkoren wraps (ik gebruikte de kleine)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paprika. Als je van knapperige paprika houdt, bak het dan 2 - 3 minuten. Hou je van iets zachtere paprika dan kan je het rustig 5 minuten bakken.
Voeg de vegan kip en 1 el burrito kruiden toe aan de pan en roer dit goed door. Voeg ook de ananas toe en meng de ingrediënten.
Verwarm de wraps 1 minuut in de oven.
Als alles warm is haal je de wraps uit de oven en leg je er een paar blaadjes botersla op. Over de sla schep je je eigen homemade knoflooksaus. Verdeel de paprika, kip en ananas over de wraps, eventueel kan je hier overheen nog een beetje knoflooksaus doen. Let op dat je het in een rechte lijn neerlegt en dat er aan de onderkant nog 4 cm overblijft, dit gedeelte vouw je straks naar binnen zodat de saus er niet uit druipt.
Het opvouwen doe je zo: vouw eerst de onderkant (waar je dus ruimte over hebt gelaten) naar binnen. Je hebt nu twee zijkanten, vouw eerst de ene om en daarna de andere er over heen. Zet hem vast met een of twee satéprikkers en tadaaa!
Dat is het! Nu kan je rustig van je wrap genieten zonder te knoeien.
​​
Lukt het niet in een keer? Blijven oefenen, het gaat vanzelf beter. En denk eraan dat het voor de smaak niet uit maakt, haha.
Geniet van jouw volkoren wraps met vegan kip!

Notities

Bereidingstijd: 20 minuten Aantal personen: 2 Macro's per portie Kcal: 600 Eiwitten: 25 Koolhydraten: 55 Vetten: 30 Vezels: 11

Dit vind je misschien ook leuk