vier gevulde avocado’s

door Ruggengraat
GEVULDE-AVOCADO

Wij zijn gek op avocado’s. Waarom? Je kunt zo onwijs veel variëren met avocado’s. Vandaag hebben wij vier heerlijke variaties voor jullie die zeker het proberen waard zijn. Avocado’s zitten vol met vitamines, mineralen, vetten en vezels. Wij zijn benieuwd naar wat jullie ervan vinden.

GEVULDE-AVOCADO
Wij zijn gek op avocado’s. Waarom? Je kunt zo onwijs veel variëren met avocado’s. Vandaag hebben wij vier heerlijke variaties voor jullie die zeker het proberen waard zijn. Avocado’s zitten… Recepten vier gevulde avocado’s European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

1. Gevulde avocado met mango salsa
1/4 mango
1/4 groene paprika
1/4 puntpaprika
1/4 tomaat
Sap van 1/4 limoen
1/4 rode peper
halve avocado (80 gram)
Zout en peper

2. Gevulde avocado met zalm en hüttenkäse
Halve avocado (80 gram)
2 plakjes gerookte zalm (20 gram)
2 el hüttenkäse (20 gram)
Zout en peper

3.Gevulde avocado met ei en ham blokjes uit de oven
10 gr hamblokjes
2 eieren
halve avocado (80 gram)
Zout en peper

4.Gevulde avocado met geroosterde kikkererwten en feta
15 gram kikkererwten
halve avocado (80 gram)
Zout en peper
Paprikapoeder
1 el olijfolie
10 gr feta

Bereidingswijze

1. Gevulde avocado met mango salsa
Snijd alle ingrediënten in kleine blokjes en meng alles door elkaar, samen met de zout en peper. Halveer de avocado en verwijder de pit. Vul de avocado's met de salsa.

2. Gevulde avocado met zalm en hüttenkäse
Halveer de avocado en verwijder de pit. Leg de plakjes zalm in de holte van de avocado. Meng de hüttenkäse met zout en peper en leg deze op de zalm.

3.Gevulde avocado met ei en ham blokjes uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de avocado en verwijder de pit. Maak de holtes van de avocado iets groter. Vul de avocado met de eieren, strooi de hamblokjes eroverheen en maak op smaak met zout en peper. Bak de avocado 15-20 minuten.

4.Gevulde avocado met geroosterde kikkererwten en feta
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en doe deze in een schaaltje. Meng de kikkererwten met de olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Spreid de kikkererwten uit over een ovenschaal en bak de kikkererwten ongeveer 20 minuten totdat deze krokant zijn geworden. Halveer en ontpit de avocado. Meng de kikkererwten met de verkruimelde feta en vul de holtes van de avocado's.

Notities

1. Gevulde avocado met mango salsa: Voedingswaarde: koolhydraten: 16 gram, vetten: 17 gram en eiwitten: 4 gram, totaal: 233 kcal 2. Gevulde avocado met zalm en hüttenkäse: Voedingswaarde: koolhydraten: 10 gram, vetten: 20 gram en eiwitten: 9 gram, totaal: 256 kcal. 3.Gevulde avocado met ei en ham blokjes uit de oven:Voedingswaarde: koolhydraten: 10 gram, vetten: 29 gram en eiwitten: 19 gram, totaal: 377 kcal 4.Gevulde avocado met geroosterde kikkererwten en feta:Voedingswaarde: koolhydraten: 16 gram, vetten: 30 gram en eiwitten: 7 gram, totaal: 362 kcal


Dit vind je misschien ook leuk