Vegetarische hartige taart a la broccoli

door Ruggengraat
Vegetarische hartige taart a la broccoli

Taart, wie houdt er niet van?! Zo divers, zo lekker, maar vaak ook zo calorierijk. Maar wij zouden Ruggengraat niet zijn als wij onze variant niet met jullie delen. Dus, heb je zin in een hartig taartje? Dan is dit recept het proberen waard!

Daarnaast is dit hartig taartje een goede oplossing als jij ‘geen tijd’ hebt om elke dag jouw maaltijden netjes voor te bereiden. Je kunt dit recept opdelen in vier porties over meerdere dagen. Even opwarmen en je hebt een heerlijke lunch of avondmaal. 

Tip: Wil je een toch een bron van eiwitten aan het recept toevoegen? Voeg dan wat gerookte kipfilet blokjes of tonijn toe, super simpel en super lekker!

Vegetarische hartige taart a la broccoli
Taart, wie houdt er niet van?! Zo divers, zo lekker, maar vaak ook zo calorierijk. Maar wij zouden Ruggengraat niet zijn als wij onze variant niet met jullie delen. Dus,… Recepten Vegetarische hartige taart a la broccoli European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Ingrediënten: 

5 plakjes hartig taartdeeg van Koopmans bijvoorbeeld

1 ui (100 gr)

250 g Broccoli (diepvries)

100 gram Extra oud geraspte kaas

1 Tomaat (65 gr)

3 Eieren

3 Eiwitten van een ei

100 gram Fijne doperwten (diepvries)

250 gr/ml Blue Band Finesse voor koken Light

½  eetlepel Blue Band(2 gram boter)

Benodigdheden: lage taartvorm ø ca. 26 cm en bakpapier

 

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Begin alvast met de oven voor te verwarmen op 200 graden. Neem vervolgens de lage taartvorm en bedek deze met bakpapier. Verdeel de hartige taartdeeg plakjes over de taartvorm. Verdeel nog een vel bakpapier over het deeg en verdeel de doperwten er overheen. Plaats dit vervolgens in de oven voor ongeveer 15 minuten. 

Neem na 15 minuten de taart uit de oven en haal de doperwten eruit. Plaats vervolgens de deeg nog eens 5 minuten in de oven. Wanneer het deeg is afgekoeld is het tijd voor de volgende stap.

Meng in een kommetje de in snippers gesneden ui, in plakken gesneden tomaat en de broccoli roosjes. Meng in een ander kommetje de Blue Band finesse en de eieren en klop deze goed los. Bak de uitjes zacht in boter en voeg de broccoli toe. Voeg daarna 2 eetlepels water bij het geheel, laat dit even 5 minuutjes op een laag vuurtje koken.

De laatste stap, verdeel alles over de deegbodem en strooi vervolgens de geraspte kaas eroverheen. Leg de plakjes tomaat als laatste op de taart. And last but not least schenk het mengsel van Blue Band finesse en de eieren er overheen.

Leg de Taartvorm in de oven en laat deze voor 35-40 minuutjes bakken in de oven.

 

Notities

De voedingswaarde per portie ¼ deel: Totale calorieën: 437 Koolhydraten: 39 gram Eiwitten: 23 gram Vetten: 21 gram

 

Dit vind je misschien ook leuk