Vegan Tiramisu

door Ruggengraat
Vegan Tiramisu

Tiramisu, wie kent het niet, hét Italiaanse toetje met koffie, room en cacao. Aangezien de originele tiramisu niet vegan is en wij iedereen willen laten genieten van dit heerlijke toetje, heeft Kathinka er een originele en vegan variant van gemaakt. En dat is zeker goed gelukt!​

Deze tiramisu bestaat niet uit twee, maar uit drie verschillende lagen. In plaats van de lange vingers is in dit recept gekozen voor Gingerbread, erg lekker! Als je iets anders wilt gebruiken kan dat ook, denk aan bananenbrood of andere veganistische koekjes of cakes. De tiramisu kost even tijd om het te maken, maar het is het zeker waard!

Vegan Tiramisu
Tiramisu, wie kent het niet, hét Italiaanse toetje met koffie, room en cacao. Aangezien de originele tiramisu niet vegan is en wij iedereen willen laten genieten van dit heerlijke toetje,… Recepten Vegan Tiramisu European Printen
Porties: 4-6
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Gingerbread of andere veganistische koek/cake naar keuze

Witte laag:
300g silken tofu
1 tl vanille poeder
80g agavesiroop
200 ml kokosmelk
5 el kokosolie
Zout
Optioneel: Een zakje klopfix

Cashewlaag:
100g cashewnoten
100g silken tofu
250 ml sterke koffie (of meer naar smaak)
20g agave
5 el kokosolie

Optioneel: pure chocola of cacao om te garneren

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Zet het blik kokosmelk een nachtje in de koelkast.
Laat de cashewnoten 1 nacht (of minimaal 4 uur) weken in een bak water.

Bereiding:
Zet de koffie (extra sterk).
Je gaat nu eerst de witte laag maken. Pak hiervoor de kokosmelk uit de koelkast en maak het blik open. De kokosmelk is nu gesplitst in een romig deel en een waterig deel. Het waterige deel laat je uit het blik lopen en zet je apart, dit kun je later misschien gebruiken voor een curry of smoothie. Het romige deel gebruik je.
Schep met een lepel de kokosroom in een kom. Mix dit met een handmixer (en eventueel een zakje klopfix)) tot het stijf is.
Laat alle kokosolie smelten in een pan.
Mix nu de silken tofu, agavesiroop, het vanillepoeder, de helft van de kokosolie en het zout ook door de kokosroom. Dit is klaar, zet het even in de koelkast en ga verder met de cashewlaag.
Voor de cashewlaag heb je een blender nodig. Pureer met een blender de cashewnoten, de zijden tofu, de agave, de andere helft van de kokosolie en 100ml sterke koffie tot het een romig geheel is.
De overige 150 ml koffie gebruik je om de gingercake in de dippen. Zorg dat het niet doorweekt is, maar dat wel overal ongeveer een beetje koffie smaak zit.
Maak nu laagjes in een schaal of glaasjes, net waarin je de tiramisu wilt maken. Eerst de cake, dan de witte laag, dan weer cake en eindig met de cashewlaag.
Let op! Het moet nog even opstijven in de koelkast, minstens 8 uur maar het liefst een hele nacht.
Voordat je het gaat eten schaaf je met een rasp of kaasschaaf de chocola over de cashewlaag heen of garneer je het met cacaopoeder.

Dit vind je misschien ook leuk