Tony’s Chocolonely banaan s’mores ijs

door Ruggengraat
Tony’s Chocolonely banaan s'mores ijs

Met de zomer in het vooruitzicht kunnen wij niet snel genoeg beginnen met het wennen aan de heerlijke ijsjes waar wij van gaan genieten aankomende zomer! Ben jij nou echt een keukenprins of prinses en wil jij even een momentje voor jezelf? Probeer dan de heerlijke Tony’s Chocolonely Banaan S’mores ijs te maken. Dat is chocola én ijs in 1 hap! Een betere combi vind je haast niet!

Tip: Wil jij het eiwitgehalte in dit recept verhogen? Voeg dan een extra schepje eiwitten en een scheutje amandelmelk toe aan het recept. De smaken banaan of vanille passen goed bij dit recept:)  

Tony’s Chocolonely banaan s'mores ijs
Met de zomer in het vooruitzicht kunnen wij niet snel genoeg beginnen met het wennen aan de heerlijke ijsjes waar wij van gaan genieten aankomende zomer! Ben jij nou echt… Recepten Tony’s Chocolonely banaan s’mores ijs European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

  • 4 rijpe bananen (490 gr)
  • 47.5 gram Tony’s Chocolonely (klein reepje bij de kassa)
  • 5 Vol­ko­ren di­ges­ti­ve koekjes  
  • 30 gram whey eiwitpoeder banaan smaak (optioneel)
  • 42 gr 2 stuks Fri­sia Ka­bel­spek­ken (10 stuks per verpakking)

Bereidingswijze

Let op: zorg dat je genoeg ruimte hebt in de vriezer.

Stap 1: Snijd de bananen in dunne plakjes en bedek vervolgens een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes banaan op het bakpapier en laat ze vervolgens 2 uur lang invriezen.

Stap 2: Blend na 2 uur de banaan plakjes in een keukenmachine of blender tot een fijne massa. Voeg vervolgens het eiwitpoeder toe en blend nog eens 2 minuutjes.

Stap 3: Leg de digestive koekjes in een zakje en verkruimel ze tot hele fijne stukjes. 

Stap 4: Snijd de spekjes met een scherp mesje tot fijne ini mini stukjes en meng ze samen met ¾ van de koekkruimels in het banaan eiwit beslag in een mengkommetje. 

Stap 5: Rasp de Tony’s Chocolonely reep of hak in hele fijne blokjes.

Stap 6: Verplaats het banaan, eiwit en spekjes mengsel naar een hersluitbaar bakje en bestrooi deze met de Tony’s chocolade snippers/blokjes. 

Stap 7: Bestrooi de rest van de koekjes over het ijs en voila, daar is jouw zelfgemaakte Tony’s Chocolonely Banaan S'mores IJs. 

Geniet van je heerlijke Tony’s Chocolonely Banaan S'mores IJs! 

 

Notities

Uit dit recept kun je 7 porties halen Voedingswaarde voor 1 flinke portie van 98 gram: Calorieën: 192 kcal Koolhydraten: 30 gram Eiwitten: 5 gram Vetten: 5,5 gram

 

Dit vind je misschien ook leuk