Suikervrije en eiwitrijke kokosmakronen met fruit

door Ruggengraat
kokosmakronen

Zijn jullie ook zo gek op kokosmakronen? Dit is echt de favoriete snack van hoofdcoach Fara! In ‘normale’ kokosmakronen zit helaas onwijs veel suiker, maar wist je dat dat helemaal niet nodig is?

In deze suikervrije en eiwitrijke kokosmakronen zit zoetstof (i.p.v. suiker) en is extra whey eiwitpoeder toegevoegd. Eiwitpoeder zorgt voor extra proteïne en voor een nog zoetere smaak. Echt heerlijk!

Dit is pas een verantwoorde snack als je het ons vraagt! Met wie ga jij de suikervrije kokosmakronen met fruit proberen?

Uit dit recept haal je 10 suikervrije en eiwitrijke kokosmakronen met fruit.

kokosmakronen
Zijn jullie ook zo gek op kokosmakronen? Dit is echt de favoriete snack van hoofdcoach Fara! In ‘normale’ kokosmakronen zit helaas onwijs veel suiker, maar wist je dat dat helemaal… Recepten Suikervrije en eiwitrijke kokosmakronen met fruit European Printen
Porties: 10 porties
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

  • 100 gr kokosrasp
  • 30 gr eiwitpoeder/whey (kokossmaak)
  • 4 eiwitten
  • 5 gr zoetstof (poedervorm)
  • Diepvries fruit naar keuze

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden en laat het fruit ontdooien. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. Het eigeel gebruik je niet. Klop de eiwitten goed stijf (zodat het eiwit niet uit de kom valt als je deze ondersteboven houdt). Meng de kokosrasp met de whey en de zoetstof, meng hier een handje fruit door. Schep het eiwit voorzichtig door het kokosmengsel en maak ongeveer 10 bolletjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de kokosmakronen ongeveer 10 minuten totdat deze goudbruin zijn. Geniet van de suikervrije en eiwitrijke kokosmakronen met fruit.

Notities

Voedingswaarde per kokosmakroon: Calorieën: 89 kcal Koolhydraten: 3,2 gram Eiwitten: 4,4 gram Vetten: 6,6 gram

Dit vind je misschien ook leuk