Risotto

door Ruggengraat
Risotto

Risotto, een heerlijk recept om eindeloos mee te variëren. Risotto is een gerecht waarbij je de rijst eerst kort even bakt voordat je het gaat koken. Heel anders dan met normale rijst, he? 

Wij hebben nu een nieuwe soort favoriet risotto met venkel, citroen, dille en een beetje sojaroom. Als klap op de vuurpijl zit er ook nog bloemkool in deze risotto. Het klopt inderdaad dat je dit niet terugziet op de foto. Dat komt doordat het gemaakt is van bloemkoolrijst. Dit lijkt ingewikkeld, maar is ontzettend makkelijk en je doet het in een handomdraai. Lees snel verder want hieronder staat precies beschreven hoe je deze risotto maakt. 

Risotto
Risotto, een heerlijk recept om eindeloos mee te variëren. Risotto is een gerecht waarbij je de rijst eerst kort even bakt voordat je het gaat koken. Heel anders dan met… Recepten Risotto European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

  • 120 gram risotto rijst
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 blokje bouillon 
  • 1 venkelknol
  • 300 gram bloemkool
  • 100 ml sojaroom 
  • Een bosje dille
  • 1 citroen

Voor dit recept heb je een keukenmachine nodig. 

 

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en de knoflook. Pak een grote koekenpan en verhit hierin 1 el olijfolie. fruit de knoflook en de ui tot ze glazig zijn. 
  2. Zet heet water met een waterkoker. Je hebt veel water nodig, want het grootste deel verdampt. Zet dus gelijk een volle kan. 
  3. Doe de rijst bij de ui en de knoflook en bak een minuutje mee. Voeg dan een klein beetje gekookt water en het halve bouillonblokje aan de rijst toe en roer om. Met risotto voeg je steeds kleine beetjes water toe aan de rijst. Steeds als het water bijna helemaal verdampt is voeg je weer een beetje toe, net zo lang tot de rijst gaar is. Blijf dit dus doen en ga in de tussentijd door met de volgende stappen. 
  4. Was nu de venkel en snij de onderkant er af. Het binnenste deel van de venkel kan je niet eten, dit is heel vies namelijk. Haal dit weg en snij de rest van de venkel in dunne plakjes/stukjes. Vaak heeft venkel ook wat groen-gras achtig spul op de sprieten groeien. Dit kan je apart houden voor de garnering als je wilt. 
  5. Snij de steel en de blaadjes van de bloemkool af. Snij de bloemkool in roosjes en doe de roosjes in de keukenmachine. Nu ga je er kruimels van maken. Zet de keukenmachine aan en je zult zien hoe snel en makkelijk dit gaat. Zet de bloemkoolrijst even apart. 
  6. Voeg de venkel toe aan de rijst en blijf omscheppen terwijl de rijst rustig verder gaart. 
  7. Was en rasp de citroenschil. Pers daarna de citroen uit boven een kommetje. Hak de dille fijn. 
  8. Als de rijst beetgaar is voeg je de bloemkool toe aan de rijst. De bloemkool moet nog 2 minuutjes meebakken. Voeg nu ook de sojaroom, citroenrasp- en sap en gehakte dille toe aan de pan en roer alles goed om. 
  9. Proef even of alles helemaal gaar is en lekker smaakt. Eventueel kan je nog wat zout en peper toevoegen. En eet smakelijk he!

 

Notities

Bereidingstijd: 40 minuten Aantal personen: 2 ​ Macronutriënten per portie Calorieën: 417 Eiwitten: 12g Koolhydraten: 64g Vetten: 12,6g Vezels: 6,7g ​

 

Dit vind je misschien ook leuk