Pad Thai

door Ruggengraat
Pad Thai

Afgelopen zomer heeft Kathinka gereisd door Azië en is zij verliefd geworden op dit Thaise gerecht. Pad Thai at zij niet in een fancy restaurant, maar gewoon op straat bij een meestal niet-al-te-fris-uitziend kraampje. Toch deed dit niks af van de smaak. Het eten op straat in Thailand is echt fantastisch en zeker een aanrader.

Dit keer heeft Kathinka zelf de Pad Thai gemaakt, en met succes! Elke Pad Thai is anders en zo ook die van Kathinka. Zoals jullie weten is dit recept weer 100% vegan.

​Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 4

Pad Thai
Afgelopen zomer heeft Kathinka gereisd door Azië en is zij verliefd geworden op dit Thaise gerecht. Pad Thai at zij niet in een fancy restaurant, maar gewoon op straat bij… Recepten Pad Thai European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Ingrediënten:
400g tofu
1 el (kokos) olie
125g taugé
½ spitskool
150g wortel julienne
7 bosuitjes
225g (zilvervlies) of rijstnoedels

Voor de saus/smaak
5 el sojasaus
4 el ketjap manis
2 el limoensap (vers of uit een flesje)
1 el chilisaus minder suiker

Voor de garnering 
2 bosuitjes
50g ongezouten pinda’s 
Limoensap (vers of uit een flesje)
Sojasaus 
Sambal (optioneel)
Gefrituurde uitjes (optioneel)

 

Bereidingswijze

Hoe maak je het?

  1. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm2. Verhit 2 el (kokos) olie in een wokpan. Als de olie echt heet is bak je hierin de tofu een beetje bruin.
  2. Doe alle ingrediënten van de saus vast in een bakje, zodat je deze zometeen makkelijk kan toevoegen in de pan.
  3. Snijd in de tussentijd de spitskool door de helft. Snijd van de helft die je gebruikt ook de steel weg. Snijd hem vervolgens 4 keer door in de lengte en vervolgens hak je deze lange stukken in stukken van ongeveer 1,5 cm breed. Roer in de tussentijd ook door de tofu.
  4. Zet ondertussen een grote kookpan op met water.
  5. Als de spitskool allemaal gesneden is, voeg dan de saus toe aan de tofu en roer dan de tofu nog een keer om. Doe de spitskool ook in de pan, zodat je snijplank weer leeg is. Afhankelijk van hoe bruin je tofu al is, hoef je dit niet per se direct om te roeren. Het gaat er meer om dat je weer ruimte hebt op je snijplank en het kan geen kwaad om deze vast in de pan te doen.
  6. Begin met het schoonmaken en snijden van 5 bosuitjes. Haal de wortels er vanaf en snijd de bosuitjes in schuine ringen. Je kan alles gebruiken, zowel het groen als het witte, behalve dus de wortels. Doe ook de bosui in de pan en roer het geheel goed door. Roer ook de taugé en de wortel Julienne mee in de pan en laat dit even warm en een beetje gaar worden.
  7. Als het water kookt dan zet je het vuur laag. Doe de rijstnoedels in het hete water en kook deze volgens de verpakking.
  8. Hak in de tussentijd de pinda’s in kleine stukjes. Als je een keukenmachine hebt kun je ze heel makkelijk hierin fijnmalen, ook prima. Snijd ook je laatste bosuitjes in fijne ringen.
  9. Giet de rijstnoedels een beetje af, zodat het grootste gedeelte van het kookvocht weg is en doe het bij de groenten in de pan. Roer dit goed door.

Serveer de Pad Thai in een kom met daaroverheen de bosuitjes en de gehakte pinda’s. Zet ook extra sojasaus op tafel en eventueel wat limoensap en/of sambal en eet smakelijk.

 

Notities

Macro's per portie: Kcal: 504 Eiwitten: 32g Koolhydraten: 76g Vetten: 17g Vezels: 4g

 

Dit vind je misschien ook leuk