Gezonde kerst cupcakes met groente

door Ruggengraat
kerst cupcakes

Wil je een snel, maar een mooi en lekker kerstgerechtje maken? Dan zijn deze gezonde kerst-cupcakes met groente dé oplossing. Kerst is de perfecte gelegenheid om mooie baksels te maken. Moeilijk? Helemaal niet! Ongezonde baksels? Ook niet nodig! Deze kerst cupcakes bevatten matcha én bieten en daardoor zijn ze een stuk ‘gezonder’ dan de andere cupcakes.

Probeer de kinderen eens goed in de maling te nemen met de gezonde kerst cupcakes. Wij zijn heel erg benieuwd of zij weten dat er groente in de cupcakes zit.

kerst cupcakes
Wil je een snel, maar een mooi en lekker kerstgerechtje maken? Dan zijn deze gezonde kerst-cupcakes met groente dé oplossing. Kerst is de perfecte gelegenheid om mooie baksels te maken.… Recepten Gezonde kerst cupcakes met groente European Printen
Porties: 7 cupcakes
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

80 gr tarwebloem
50 gr havermeel
1 el bakpoeder
80 ml gesmolten kokosolie
40 gr honing
3 eieren
100 ml water
2 voorgekookte rode bietjes
Blender of keukenmachine
Cupcakevormpjes

Voor de topping
200 gr Philadelphia light
100 gr magere kwark
20 gr honing
Matcha
Spuitzak
Witte en rode spikkels

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe alle ingrediënten voor de cupcakes in de blender of keukenmachine en meng tot een glad beslag. Vul 2/3 van de cupcake vormpjes met het beslag en bak ze 35 minuten. Laat ze volledig afkoelen. Maak dan de topping. Meng de Philadelphia met de kwark en de honing. Voeg de matcha toe, totdat je een mooie groene kleur krijgt. Zet dit mengsel een uurtje in de koelkast, doe het dan in de spuitzak en spuit het over de cupcakes. Versier tot slot met de spikkels en geniet van de gezonde kerst-cupcakes met groente.

Notities

Voedingswaarde: Calorieën: 286 per cupcake. Koolhydraten: 22 Eiwitten: 18 Vetten: 9

Dit vind je misschien ook leuk