Gezonde kapsalon

door Ruggengraat
Gezonde kapsalon

De kapsalon, wie kent hem niet?! Een heerlijk zilver bakje met een gouden inhoud. Toch is de kapsalon één van de grootste caloriebommen die je maar kunt bedenken. Een gemiddelde kapsalon bevat ongeveer zo’n 1500 calorieën. Wauw, dat is nogal wat als je dat EXTRA neemt! 

Hoe lekker een kapsalon ook is, het is niet echt bevorderlijk voor jouw dieet of persoonlijke doel. Een kapsalon bevat erg veel vetten en daardoor is het niet de verstandigste keuze wanneer je jouw doelen wilt behalen. 

Maar kan je dan nooit een kapsalon eten als je een bepaald doel wilt behalen? Tuurlijk wel, want wij bij Ruggengraat hebben een super alternatief voor je. Het is een gezondere variant van de kapsalon, maar net zo lekker. De gezonde kapsalon tover je binnen no-time op tafel en past makkelijk binnen jouw voedingspatroon!

Gezonde kapsalon
De kapsalon, wie kent hem niet?! Een heerlijk zilver bakje met een gouden inhoud. Toch is de kapsalon één van de grootste caloriebommen die je maar kunt bedenken. Een gemiddelde… Recepten Gezonde kapsalon European Printen
Porties: 1 portie
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Wat heb jij nodig voor de gezonde kapsalon?!
100 gram gegrilde kipfilet
150 gram zoete aardappel
30 gram geraspte kaas
100 gram ijsbergsla of sla melange
1 halve komkommer ongeveer (200 gram)
50 gram snoeptomaatjes
25 gram Turkse knoflooksaus (Yildriz)
Kruiden naar smaak met paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en als jij van pittig eten houdt kun jij er ook cayennepeper of chilipoeder toevoegen.

Bereidingswijze

Laten we beginnen
Verwarm de oven eerst voor op 220 graden. Bak vervolgens de kip gaar en breng het op smaak hoe jij dat wilt (bijvoorbeeld met paprika – en chilipoeder en zout). Houd de kip even apart om vervolgens de aardappelschijfjes goudbruin te bakken. Je kunt de kip ook gewoon in blokjes snijden en bakken in een pannetje met een beetje Pam spray/Cookingspray zodat het niet blijft plakken. Je mag ook 5 gram kokosolie gebruiken, let op! Dit voegt wel 45 calorieën toe aan het geheel. Nu alles gebakken is, is het de bedoeling om een folie ovenschaal of een glazen ovenschaal te pakken en te beleggen met alle ingrediënten.
Plaats de kipfilet blokjes als eerste laag. Plaats de aardappelschijfjes als tweede leeg. Strooi vervolgens de geraspte kaas over het geheel en plaats het schaaltje in de oven totdat de kaas gesmolten is. Als laatste moet jij het geheel nog even rijkelijk versieren met komkommertjes, tomaatjes en sla. And last but not least mag jij niet de heerlijke Turkse knoflooksaus vergeten.
Geniet van jouw gezondere (en vooral minder calorierijke) versie van de Kapsalon!
Eet smakelijk:)

Notities

Hoeveel calorieën heeft de gezonde kapsalon? Koolhydraten: 41 gram Eiwitten: 34 gram Vetten: 20 gram Totaal: 476 calorieën

Dit vind je misschien ook leuk