Eiwitrijke choco balls

door Ruggengraat
Eiwitrijke choco balls

Wil jij iets zoets serveren bij een lekkere kop koffie of thee? Zoek dan niet verder, want deze heerlijke eiwitrijke choco balls zijn niet alleen super lekker, maar zitten ook nog eens vol met eiwitten.

De eiwitrijke choco balls zijn ideaal als tussendoortje of als late night snack. Je kunt de eiwitrijke choco balls ook verkruimelen en door je kwark roeren. Dit is de perfecte late night snack die jouw spieren voedt met de nodige bouwstoffen!

Tip: Door het eiwitgehalte in deze snack raak je sneller verzadigd en is de drang om te snaaien minimaal! Daarnaast haal je dankzij deze snack de craving naar chocolade weg.

Eiwitrijke choco balls
Wil jij iets zoets serveren bij een lekkere kop koffie of thee? Zoek dan niet verder, want deze heerlijke eiwitrijke choco balls zijn niet alleen super lekker, maar zitten ook… Recepten Eiwitrijke choco balls European Printen
Porties: 24 eiwitrijke choco balls
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

200 gram witte smeltchocolade
100 milliliter AH Sour cream (zure room)
60 gram eiwitpoeder (Whey vanille/chocolade smaak)
2 theelepels oploskoffie
400 gram smelt melkchocolade
24 koffiebonen

Bereidingswijze

Stap 1
Combineer de witte chocolade, room en oploskoffie in een magnetronbestendige kom. Plaats dit bakje vervolgens in de magnetron op 600 watt en zet de magnetron aan. Om de minuut neem je het bakje uit de magnetron om even te roeren. Herhaal dit proces gedurende 2 a 3 minuten of tot alle ingrediënten in de kom tot een gladde massa zijn gevormd. Voeg daarna de eiwitpoeder toe. Roer dit er goed doorheen tot het weer een gladde massa vormt. Dek de schaal af en plaats 3 tot 4 uur in de koelkast.

Stap 2
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem 2 theelepels chocolademengsel en rol deze in ballen op. Plaats deze vervolgens op de bakplaat met bakpapier. Zet het in de koelkast gedurende 30 minuten. Plaats melkchocolade in een magnetronbestendig bakje. Verwarm in de magnetron en roer om de 30 seconden gedurende 1 a 2 minuten tot een gladde massa. Gebruik 2 vorken en dip 1 bal in de gesmolten chocolade en schud het overtollige chocola weg. Plaats vervolgens op de bakplaat. Herhaal dit met resterende ballen. Plaats op elk balletje een koffieboon. Zet alles vervolgens in de koelkast gedurende 30 minuten.

Geniet van jouw heerlijke eiwitrijke choco balls!

Notities

Voedingswaarde voor 1 portie = 1 eiwitrijke choco ball Calorieën: 141 kcal Koolhydraten: 13,04 gram Eiwitten: 3,5 gram Vetten: 8,3 gram

Dit vind je misschien ook leuk