Eiwitrijk groente ontbijtje ​

door Ruggengraat
Eiwitrijk groente ontbijtje ​

​Wij houden ervan om lekker te variëren met het ontbijt. Pannenkoeken, (soja) yoghurt, havermout, ontbijttaart of overnight oats. In ons ontbijt zit eigenlijk altijd wel iets van fruit en granen, maar daarnaast is het ook belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Voor de mensen die altijd plantaardig eten is dit niet altijd even makkelijk. Gelukkig heeft coach Kathinka daar iets op gevonden.

Plantaardige proteïne poeder is een goed alternatief om alsnog voldoende eiwitten binnen te krijgen. Dit eiwitrijke ontbijt bevat echt alles wat je nodig hebt, want zoals de naam al doet vermoeden zitten er ook nog eens 100 gram groente verstopt in dit ontbijtje. 

Verstopt ja, want nee dit proeft niet naar wortel maar meer naar een soort zoete smeuïge pap. Probeer het eens, want dit eiwitrijke ontbijt is verschrikkelijk lekker (en gezond!).

Eiwitrijk groente ontbijtje ​
​Wij houden ervan om lekker te variëren met het ontbijt. Pannenkoeken, (soja) yoghurt, havermout, ontbijttaart of overnight oats. In ons ontbijt zit eigenlijk altijd wel iets van fruit en granen,… Recepten Eiwitrijk groente ontbijtje ​ European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Ingrediënten voor dit groente ontbijtje

40g havermout
220 ml sojamelk 
100g wortel
15g eiwitpoeder (ik gebruik Pea Protein van Berry de Mey).
1/2 banaan
20g rozijnen
1 tl kaneel
1/2 tl koek en speculaas kruiden

 

Bereidingswijze

How to?

  1. Maak dit gerecht de dag voordat je het eet, zodat de havermout zachter kan worden. 
  2. Rasp de wortel met een fijne rasp. Gebruik niet de kant-en-klare wortelrasp, die stukjes zijn echt te groot. Gewoon lekker zelf raspen dus.
  3. Prak een banaan. Roer de helft van de sojamelk door de banaan en meng ook het eiwitpoeder erdoorheen. Let goed op klontjes. 
  4. Meng de havermout met het banaan-eiwit mengsel, de wortelrasp, de rest van de sojamelk, de rozijnen, het kaneel en de koek en speculaaskruiden door elkaar. 
  5. Zet het in een bakje in de koelkast. Eet smakelijk de volgende dag. 

 Wil je voor meerdere dagen dit eiwitrijke ontbijtje maken? Verdubbel dan gewoon de porties.

 

Notities

Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiding en 1 nachtje in de koelkast Hoeveelheid: 1 portie Kcal: 456 Eiwitten: 29g Koolhydraten: 64g Vetten: 8g Vezels: 17g

 

Dit vind je misschien ook leuk