Aardbeienplaattaart

door Ruggengraat
Aardbeienplaattaart

De aardbeienplaattaart bevat de perfecte verhouding tussen verantwoord, zoet, krokant en zacht. Wij zijn dol op deze combinatie! Je bent heel even zoet met het maken van de aardbeienplaattaart, maar het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn! Uit dit recept haal je 12 porties. Daar kun je heel wat visite gelukkig mee maken 🙂

Tip: Voeg wat extra kaneel toe als topping! Kaneel is niet alleen heel erg goed voor je lichaam, maar heeft ook een hele lekkere smaak die perfect bij dit recept past!

Aardbeienplaattaart
De aardbeienplaattaart bevat de perfecte verhouding tussen verantwoord, zoet, krokant en zacht. Wij zijn dol op deze combinatie! Je bent heel even zoet met het maken van de aardbeienplaattaart, maar… Recepten Aardbeienplaattaart European Printen
Porties: 12 porties
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Wat heb je nodig voor het maken van de aardbeienplaattaart
125 gram Marie-koekjes
130 gram amandelmeel
75 gram roomboter (gesmolten)

VOOR DE VULLING
500 gram Philadelphia light roomkaas (kamertemperatuur)
90 gram basterdsuiker
1 theelepel vanillepasta
2 eieren
85 gram fage Griekse yoghurt 0% vet

GEROOSTERDE AARDBEIEN
500 gram verse aardbeien (gehalveerd of in vieren gedeeld)
30 gram basterdsuiker
1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

Stap 1
Blend de koekjes en amandelmeel in een keukenmachine tot een broodkruimel textuur. Voeg de boter toe en blend tot alles goed gemengd is. Breng het mengsel over naar een vierkante taartvorm van 22 cm bij 22 cm. Druk het mengsel aan om de bodem van de pan goed te bedekken. Plaats het blik op een bakplaat. Laat de bodem 15 minuten koelen terwijl je de vulling bereidt.
Stap 2
Om de vulling te maken klop je de roomkaas, basterdsuiker en vanille tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en meng deze goed mee. Klop de room tot een luchtige massa.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 160 C op ventilator stand. Schep de vulling in de taartschaal. Bak gedurende 30 minuten. De vulling mag iets wankelen na 30 minuten bakken. Zet de oven uit en koel de cake in de oven met de deur op een kier. Laat de cake 3 uur afkoelen.
Stap 4
Bereid in de tussentijd de geroosterde aardbeien. Verhoog de oven tot 200 C op ventilator stand. Plaats alle ingrediënten in een bakvorm van 20 cm x 30 cm en gooi deze om zodat de aardbeitjes goed bedekt zijn met basterdsuiker. Bak 5 minuten tot de aardbeien zacht zijn en de suiker is opgelost. Plaats alles in een kom en laat de aardbeitjes afkoelen.
Stap 5
Top de plaattaart af met de aardbeitjes en serveer de aardbeienplaattaart!

Notities

Voedingswaarde voor 1 portie Calorieën: 282 kcal Koolhydraten: 22,5 gram Eiwitten: 8,2 gram Vetten: 17,75 gram


Dit vind je misschien ook leuk